Volkskrant Ochtend: Goksyndicaat chanteert Patrick Kluivert en Maurice de Hond weg als bestuurder iPad-scholen

Goedemorgen. Het gaat niet goed met de iPad-scholen van Maurice de Hond. Hij stapt noodgedwongen op als bestuurder van de twee scholen. Verder leest u in deze ochtendnieuwsbrief alles over Patrick Kluivert die al enkele jaren wordt gechanteerd door een goksyndicaat, en kijken we onder andere naar de opleidingskloof op het Binnenhof.

Redactie
null Beeld Jos Collignon
Beeld Jos Collignon

Terwijl u sliep

Goksyndicaat chanteert Patrick Kluivert
Patrick Kluivert wordt al enkele jaren gechanteerd door een goksyndicaat. De voormalig topvoetballer bouwde in 2011 en 2012 een schuld op van ruim een miljoen euro bij criminelen, door wekelijks aanzienlijke bedragen in te zetten op voetbalwedstrijden. De afgelopen jaren oefende het syndicaat grote druk op hem uit om te betalen. Dit blijkt uit vertrouwelijke justitiële documenten en onderzoek van de Volkskrant.

Van Bommel: 'SP moet zichzelf grondig evalueren'
De SP heeft een fout gemaakt in de verkiezingscampagne door de focus te leggen op het Nationaal Zorgfonds. Dat zegt partijcoryfee Harry van Bommel, die deze week na 19 jaar Tweede Kamerlidmaatschap afzwaaide, in een interview met de Volkskrant.

Maurice de Hond stapt op als bestuurder iPad-scholen na aanhoudende kritiek
Maurice de Hond trekt zich noodgedwongen terug als bestuurder van zijn twee iPad-scholen in Amsterdam. Door gebrek aan animo en organisatorische problemen sluit één van de scholen zijn deuren en gaat de andere school per augustus op in een andere scholenkoepel.

Italië: onderzoek naar hulporganisaties op Middellandse Zee
Zijn hulporganisaties op de Middellandse Zee betrokken bij mensensmokkel vanuit Libië? En laten zij zich zelfs financieren door smokkelaars? Justitie op Sicilië denkt van wel en heeft een onderzoek aangekondigd.

SP-corryfee Van Bommel uit zijn kritiek op de campagne. Beeld anp
SP-corryfee Van Bommel uit zijn kritiek op de campagne.Beeld anp

Vandaag in het nieuws

undefined

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Aanraders van de redactie

Hoe Kluivert in de greep raakte van gokcriminelen
Zijn schuld liep op tot 1 miljoen euro en hij gokte zelfs op duels van zijn toenmalige club FC Twente. Ex-profvoetballer Patrick Kluivert (40) viel in de klauwen van een goksyndicaat. De FIOD riep hem op te getuigen in een onderzoek.(+)

SP-coryfee Harry van Bommel neemt afscheid en niet zonder kritiek
SP-coryfee Harry van Bommel vindt dat zijn partij fouten heeft gemaakt. Hoe kan het anders dat de SP niet heeft kunnen profiteren van het megaverlies van de PvdA?(+)

Saarland hoopt op nieuw wonder bij verkiezingen
Dit weekend kiest Saarland zijn deelstaatparlement. Belangrijkste thema: de wegen en bruggen uit de tijd van het Wirtschaftswunder zijn ver over de houdbaarheidsdatum. Politici beloven beterschap, maar is er ook geld?

Patrick Kluivert bouwde in 2011 en 2012 een schuld op van ruim een miljoen euro bij criminelen. Beeld
Patrick Kluivert bouwde in 2011 en 2012 een schuld op van ruim een miljoen euro bij criminelen.Beeld

Jelka van Houten: 'Mijn stiefvader zei letterlijk dat ik niet waard was'
Wie is Jelka van Houten, behalve de zus van Carice? Welaan: actrice, zangeres, moeder, en (stief)dochter met een turbulente jeugd. 'Ik werd afgekeurd. Je doet er niet toe, je bent niet goed, je kunt het niet. Afgekeurd, punt.'(+)

Rutte III steunt op hoogopgeleide kiezer, laagopgeleiden stemden oppositie
De opleidingskloof in de samenleving resoneert op het Binnenhof, blijkt uit kiezersonderzoek van de Volkskrant. Hoogopgeleiden kozen waarschijnlijk voor de macht, laagopgeleiden voor de oppositie.(+)

Onsterfelijkheid is zowel huiveringwekkend als jaloersmakend
'In Rotterdam hebben ze wellicht het elixer van de eeuwige jeugd gevonden - voorlopig alleen nog voor muizen, maar daar begint het altijd mee.'(+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden