Volkskrant OchtendWoensdag 15 mei

Volkskrant Ochtend: Gift van miljoenen euro’s voor verbouwing Museum Boijmans is onzeker | Zo moet Drenthe een trekpleister worden voor Chinese toeristen

Terwijl u sliep

Gift van miljoenen euro’s voor verbouwing Museum Boijmans is onzeker
Een grote gift voor de aanstaande verbouwing van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is onzeker geworden. Stichting Droom en Daad wil tientallen miljoenen euro’s schenken voor aanpassingen aan het museum die het bezoekersaantal flink op moeten stuwen. Maar het overleg hierover is stil komen te liggen.

Amerikaanse staat Alabama verbiedt vrijwel alle abortussen
De senaat van de Amerikaanse staat Alabama heeft een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Zelfs het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is verboden. Alleen als de gezondheid van de vrouw in het geding is, is een abortus toegestaan.

Statenlid van Forum uit fractie gezet in Noord-Holland, mogelijk gevolgen in de Eerste Kamer
Opnieuw is er onenigheid ontstaan binnen Forum voor Democratie. In Noord-Holland is Statenlid Robert Baljeu uit de fractie gezet. Hij geldt als een medestander van de eerder op een zijspoor gemanoeuvreerde voormalige tweede man van de partij, Henk Otten.

Deze landen zongen zich door de eerste halve finale van het Songfestival
De eerste halve finale van het Songfestival in Tel Aviv zit erop. Veel valse noten, apocalyptische waarschuwingen en visueel spektakel. Als alles goed gaat donderdag neemt Nederland het zaterdag tegen deze landen op.

Vandaag in het nieuws

De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riad Malki is in Den Haag. De Raad van State doet uitspraken in twee zaken over het bestrijden van ganzen in Utrecht en Zuid-Holland. En de van drie moorden verdachte Thijs H. verschijnt voor de rechter-commissaris.

Aanraders van de redactie

Drenthe mikt op de Chinese toerist: ‘Wij kunnen niet bestaan van Nederlandse toeristen die alleen maar door de natuur fietsen’
Drenthe moet een trekpleister worden voor Chinese toeristen. Met de belofte van ruimte, rust en natuur wil de provincie de Chinezen lokken zonder die landelijke identiteit daarbij te verliezen.

Ansichtkaart Drenthe.Beeld de Volkskrant

Hoe kan dat: krapte op de arbeidsmarkt én dalende lonen?
Nederland telt een recordaantal vacatures, maar tegelijk dalen de reële lonen van werknemers. Hoe zijn die twee gegevens met elkaar te rijmen? 

De beleefbaarheid van de Hunebed Highway, oftewel: de N34 in Drenthe
Hoewel Sheila Sitalsing het niet meteen onvoorwaardelijk geloofde toen ze het las op Volkskrant.nl, is het echt waar: de N34 in Drenthe wordt nu Hunebed Highway genoemd. Het doel is om de Chinese toerist te lokken, want: ‘aan Nederlandse toeristen die hun eigen gesmeerde boterhammen meenemen, heb je geen bal, als Drent.’

Decorontwerper Jan Versweyveld maakte camp voor prestigieuze The Met: ‘Als ik iets niet ben, dan is het camp’
Jan Versweyveld, de Vlaamse decorontwerper van onder meer Internationaal Theater Amsterdam, neemt het thema camp onder handen in de prestigieuze modetentoonstelling in The Met. V-verslaggever Anne van Driel keek met hem mee. ‘Hier ga je toch van smilen?’

Integratie Marokkanen in Nederland is een doorslaand succes
Ondanks waardeloos integratiebeleid en vooroordelen presteren Marokkanen in Nederland steeds beter, schrijven Rob Jetten en Jan Paternotte, de fractievoorzitter en woordvoerder integratie voor D66.

Maria’s zoon werd doodgereden tegen een boom, toch neemt zij het voor de bomen op
Margriet Oostveen ging op bezoek bij de ouders van Willem, die 20 jaar geleden met een vriend van de weg slipte. De vriend overleefde, Willem was op slag dood. ‘Het is nooit in mijn hoofd opgekomen om de boom verantwoordelijk te houden voor zijn dood.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden