NieuwsbriefOchtend

Volkskrant Ochtend: De normen en waarden van Nadal voor 55 duizend euro per jaar | ‘Bevriezing AOW-leeftijd kost niets’

Eerherstel zochten Nederland en Italië, balsem voor de barre WK-maand die ze tegemoet gaan. De Italiaanse en Nederlandse voetballers bakten er gisteren niet veel van. Vooral Nederland liet het afweten. De kwaliteit ontbreekt domweg. Verder in deze nieuwsbrief: we bezochten de tennisacademie waar leerlingen voor 55 duizend euro per jaar worden opgeleid volgens de filosofie van Rafael Nadal, en econoom Harrie Verbon zinspeelt dat de verhoging van de AOW-leeftijd ons meer geld zou kunnen kosten dan dat het oplevert.

Rafael Nadal tijdens de diploma-uitreiking van zijn tennisacademie.Beeld Hollandse Hoogte

Terwijl u sliep

Minister Slob wil onderwijs in goed burgerschap vastleggen in de wet

 Het kabinet gaat verduidelijken wat leerlingen moeten leren over hun plek in de samenleving. De huidige wet is te onduidelijk over het zogeheten burgerschapsonderwijs, vindt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs).

Oranje serveert een lauwe prak, de kwaliteit ontbreekt domweg: 1-1

Eerherstel zochten Nederland en Italië, balsem voor de barre WK-maand die ze tegemoet gaan. Ze bakten er gisteren alle twee niet veel van. Vooral Nederland liet het afweten. De kwaliteit ontbreekt domweg.

Taartenbakker die geen taart wilde bakken voor homo-stel wint zaak voor Supreme Court

De christelijke bakker in de Amerikaanse staat Colorado die vanwege zijn geloof geen taart wilde bakken voor twee trouwende homo’s, is daarna zelf ‘vijandig’ behandeld door de Commissie Gelijke Behandeling van Colorado. Het Amerikaanse Hooggerechtshof verwerpt daarom de klacht van het homostel en laat de bakker vrijuit gaan.

Vroeg schilderij Van Gogh levert ruim 7 miljoen op

Een vroeg schilderij van Vincent van Gogh heeft bij een veiling in Parijs ruim 7 miljoen euro opgeleverd. Dat was volgens het veilinghuis Artcurial beduidend meer dan verwacht. Het werk Nettenboetsters in de duinen uit 1882 was geschat op 3 tot 5 miljoen.

Vandaag in het nieuws

De Egyptisch-Zwitserse islamdeskundige Tariq Ramadan staat voor de Parijse rechter op verdenking van verkrachting. De langverwachte nieuwe roman van Hendrik - ‘Het geheime dagboek van’ - Groen verschijnt. En de Russische president Poetin bezoekt zijn Oostenrijkse ambtsgenoot Van der Bellen en kanselier Kurz.

Aanraders van de redactie

Buitenlandse studenten kiezen voor kwaliteit: ‘Het leven is goed hier’

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs wil universiteiten de mogelijkheid geven collegegelden te verhogen om de toevloed van buitenlandse studenten te dempen. Maar speelt geld wel een rol voor buitenlandse studenten?

Buitenlandse Studenten aan de Universiteit Wageningen.

Ik ga het ‘kneiterlinkse’ Amsterdamse experiment met net zo veel belangstelling volgen als het Italiaanse

Met dat experiment bedoelt columnist Bert Wagendorp het ‘kneiterlinks’ college dat onze hoofdstad heeft gekregen, ‘om niet te zeggen radicaal en extreem-links. De revolutie dreigt.’

Defensie moet vrezen voor het begin van een lange reeks rechtszaken

Defensie moet vrezen dat het Chroom-6-rapport nieuwe claims inluidt: mensen zijn te lang tekortgedaan.

Opinie: Bevriezing AOW-leeftijd op 66 jaar kost niets

Verhoging van de AOW-leeftijd leidt tot meer werkloosheid en treft vooral kwetsbare ouderen, schrijft Harrie Verbon.

Op zijn tennisacademie leren kinderen de normen en waarden van Nadal, voor 55 mille per jaar

Op Roland Garros sloopt Rafael Nadal al zijn tegenstanders, op zijn tennisacademie in Manacor worden kinderen opgeleid volgens de levensfilosofie van de nummer 1 van de wereld. ‘Nadal fungeert als hun moreel kompas.’

Vrijgesproken politiek tekenaar uit Afrika in Nederland

Wie de goedlachse Ramón Esono Ebalé in het café ziet zitten, zou niet zeggen dat hij net een half jaar gevangen heeft gezeten. Nu drinkt hij gezellig een biertje in Haarlem, waar woensdag een lezing over zijn werk wordt gehouden.

Illustratie van Ramón Esono Ebalé

Waarom zwerfjongeren onnodig lang op achterstand worden gezet

Verslaggever Margriet Oostveen bezoekt Stephanie Kaptein, die op haar veertiende wegliep van huis en vanaf haar achttiende rondzwierf, onzichtbaar voor alle instanties.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden