Volkskrant Ochtend: De nieuwe Buwalda is bijna af | Deze vrouw werkt bij Airbnb om uw vertrouwen te winnen

Goedemorgen. Het imago van verhuurwebsite Airbnb verslechtert in zo'n rap tempo, dat het bedrijf een speciale manager heeft aangesteld die het 'juiste verhaal' moet vertellen. Dus Airbnb veroorzaakt geen overlast, ontwricht de wijken niet, maakt Amsterdam niet drukker en drijft de huizenprijzen niet op? Verder in uw ochtendnieuwsbrief: de nieuwe Buwalda is bijna af en met deze cultuurtips begint u het jaar goed.

null Beeld Raymond Rutting
Beeld Raymond Rutting

Terwijl u sliep

Nieuwe roman Peter Buwalda: na acht jaar komt de opvolger van 'Bonita Avenue', eerste deel van trilogie
De nieuwe roman van Peter Buwalda, de langverwachte opvolger van zijn alom geprezen Bonita Avenue, is bijna af. Het boek, waarvan de titel nog onbekend is, verschijnt op 23 september, op de dag af acht jaar na zijn debuut. Het nieuwe boek is het eerste deel van een groots opgezette trilogie. De volgende twee delen zullen de komende drie à vijf jaar verschijnen.

Hoogleraren: fixatie op aandeelhoudersbelang maakt gezonde bedrijven kapot
De fixatie op het aandeelhoudersbelang door topmanagers van Nederlandse multinationals maakt gezonde bedrijven kapot en kost werkgelegenheid. En het leidt ook tot verlies van hoogwaardige kennis, terwijl Nederlandse kabinetten juist hameren op het belang van de 'kenniseconomie'.

null Beeld Judith Baas
Beeld Judith Baas

Vandaag in het nieuws

In het Russische Kolomna beginnen de EK afstanden, het laatste grote schaatstoernooi voor de Winterspelen. Op Sint-Maarten moeten inwoners die op 26 februari willen meedoen aan de verkiezingen zich vandaag kandidaat stellen. En de Franse president ontvangt zijn Turkse collega: komen Europa en Turkije weer nader tot elkaar?

Aanraders van de redactie

Zij werkt bij Airbnb om met u en ons een relatie op te bouwen
Het imago van verhuurwebsite Airbnb verslechtert in zo'n rap tempo, dat het bedrijf een speciale manager heeft aangesteld die het 'juiste verhaal' moet vertellen: Bo de Koning. Dus Airbnb veroorzaakt geen overlast, ontwricht de wijken niet, maakt Amsterdam niet drukker en drijft de huizenprijzen niet op? (+)

Voor de instandhouding van systematische criminaliteit zijn grote instituten nodig
'Het wemelt van de ondernemingen, overheidsinstanties, kerkgemeenschappen en andere instituties waarin na onthulling van de schande niemand het blijkt te hebben gedaan, schrijft Sheila Sitalsing. Waarin de hoogste leidinggevenden zeggen dat ze ook maar slachtoffer zijn van andermans fouten uit het verleden.' (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

'Met zo'n verhaal kunnen ze aankomen bij vrienden'
Schoonmaakbedrijf Asito biedt kansarme jongeren banen aan. Probleem: dat werk is onder hen bepaald niet populair. 'Vliegtuigen zijn interessant, soms moet er een binnen een uur schoon zijn. Het is leuk werken in een ploeg.' (+)

Dit moet u gaan horen en zien in dit voorjaar
Een dirigent die in catsuit de orkestwereld bestormt, de meesterlijke metropoolfoto's van Michael Wolf, de goddelijke verschijning van D'Angelo en de aller- allerbeste portretschilders, om maar wat te noemen. Zestien handgeplukte cultuurtips om het jaar goed mee te beginnen.

null Beeld Michael Wolf
Beeld Michael Wolf

Ex-Akzo-topman: 'AkzoNobel had Organon nooit moeten verkopen'
Het boek De Zaak Organon, dat vrijdag verschijnt, toont een gevaarlijke trend: de toenemende fixatie op het aandeelhoudersbelang. Twee ex-Akzo-topmannen reageren 10 jaar na de geruchtmakende verkoop van het voor Nederland belangrijke farmaciebedrijf.

Verslaggeverscolumn in Jakarta
Groot nieuws: een trein die op tijd rijdt en een president in T-shirt
Al dagenlang kopen mensen kaartjes, alleen maar om te ervaren hoe het is om in zo'n schone, punctuele trein te zitten. (+)

null Beeld Marcel van den Bergh
Beeld Marcel van den Bergh
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden