Volkskrant Ochtend: chaos in het Witte Huis en met sluiting polikliniek gaat expertise kindermishandeling verloren

Goedemorgen. Chaos lijkt de boventoon te voeren in het Witte Huis. Het vertrek van veiligheidsadviseur Michael Flynn onderstreept de wanorde tijdens de eerste weken van president Trump. The New York Times stelt dat het campagneteam Trump uitvoerig contact had met Russische inlichtingendiensten in het jaar voorafgaand aan de verkiezingen. En verder in het ochtendoverzicht: Wil je de wereld verbeteren? Ga bij een multinational aan de slag.

Beeld uit de documentaire Pijnlijk Bewijs over de dagelijkse werkzaamheden van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling.

Terwijl u sliep

Forensische Polikliniek Kindermishandeling sluit: 'dramatisch' dat expertise verloren gaat

Ongelukje of mishandeling? De Forensische Polikliniek Kindermishandeling kan daarover uitsluitsel bieden. Maar de commerciële zorgaanbieder sluit plotseling de deuren. Terwijl er juist meer behoefte is aan deze expertise.

'Campagneteam Trump had uitvoerig contact met Russen'

Leden van het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump hadden in het jaar voorafgaand aan de verkiezingen veelvuldig contact met de Russische inlichtingendiensten. Dat stelt The New York Times.

Nederlands bedrijfsleven verduurzaamt stuk sneller dan overheid

Het Nederlandse bedrijfsleven is een stuk voortvarender aan de slag met duurzaamheid dan de overheid.

Randstad-baas wil jaarlijks 80 duizend immigranten, vooral in ict en techniek

Geheel in strijd met recente populistische pleidooien voor het sluiten van de grenzen wil uitzendconcern Randstad niet minder immigranten in Nederland, maar meer. Zo'n 80 duizend per jaar, om precies te zijn.

Vandaag in het nieuws

De nieuwe minister van Defensie van de VS James Mattis schuift voor het eerst aan bij de NAVO-top in Brussel.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu brengt in Washington een bezoek aan Donald Trump.

Vandaag is de laatste zittingsdag in de zaak tegen webcamafperser Aydin C. Hij wordt beschuldigd van onder meer aanranding, het bezit en vervaardigen van kinderporno en afpersing.

Donald Trump en James Mattis.Beeld afp

Aanraders van de redactie

Verbeter de wereld, ga werken bij een multinational

Klimaatverandering, diversiteit, glazen plafonds: vroeger wees de politiek welke kant het op moest. Maar anno 2017 gaan multinationals voorop, richting toekomst. Wie idealen heeft, moet het bedrijfsleven in. (+)

Wanorde in het Witte Huis: 'Wie heeft hier de leiding?'

Het vertrek van veiligheidsadviseur Michael Flynn onderstreept de wanorde in het Witte Huis tijdens de eerste weken van president Trump. (+)

Sheila Sitalsing: Normaal. Doen. is moeilijk door te rekenen voor het CPB

Onder campagnestrategen en andere lieden die belast zijn met de taak om hun partij in verkiezingstijd zo gunstig mogelijk aan de potentiële kiezer te presenteren, wordt de tactiek al jaren toegepast: zorg voor uitgekiende formuleringen in het verkiezingsprogramma, opdat die boven komen drijven in de diverse kieswijzers en andere hulpmiddelen voor het dolende electoraat. (+)

Equality-reclame van Nike tijdens de Grammy Awards.

Segers: 'Premier worden lijkt me niet realistisch'

Gert-Jan Segers (1969) is voor het eerst lijsttrekker van de ChristenUnie. 'Alle culturen zijn niét gelijk.' (+)

Wat als robots niet met maar tegen de mens gaan werken?

Robots en andere intelligente machines spreiden tot nu toe meestal een geruststellende domheid ten toon. Maar dat verandert snel. Snel genoeg om eens serieus na te denken over de veranderingen die de kunstmatige intelligentie voor ons, mensen, in petto heeft. (+)

'Mensen hebben het gehad met de Volkskrant, wen er maar aan'

De hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard, Michael van der Galiën, noemt mij een 'lid van het mediakartel' dat 'eigen feiten verzint en dan eist dat wij erin meegaan'. Eerder beschreef hij me als 'huilende mainstream journalist', een 'linkse propagandist' met een 'enorm jankverhaal', bekend vanwege mijn 'wangedrag'. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

De werkplaats waar robots de carrosserie van Toyota's in elkaar zetten.Beeld AFP/Getty Images
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden