Volkskrant OchtendMaandag 8 juli

Volkskrant Ochtend: CBS: Steeds meer particulieren kopen huis voor de verhuur | Kruidensupplementen kunnen werking medicijnen verminderen

Redactie
In 2016 werden 78 duizend koopwoningen omgezet in huurwoningen, aldus het CBS. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
In 2016 werden 78 duizend koopwoningen omgezet in huurwoningen, aldus het CBS.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Terwijl u sliep

Particuliere verhuur van woningen rukt op, signaleert het CBS
Door omzetting van koop naar huur kwamen er 27 duizend huurwoningen bij in 2017. In dat jaar veranderden 100 duizend woningen van koop naar huur, maar werden ook 73 duizend huurwoningen verkocht. In beide gevallen ging het om koopwoningen die geen eigendom waren van een sociale woningbouwvereniging.

Partij die Griekenland in de crisis stortte, wint verkiezingen
De partij die negen jaar geleden verantwoordelijk werd gehouden voor de crisis, heeft de Griekse verkiezingen zondag met overtuigde cijfers gewonnen. De rechts-conservatieve Nieuwe Democratie (ND) behaalde bijna 40 procent van de stemmen.

Kruidensupplementen kunnen werking medicijnen verminderen, waarschuwt geneesmiddelenautoriteit
Kruidenproducten zoals groene thee, kurkuma, sint-janskruid of knoflook zijn minder onschuldig dan ze lijken: in combinatie met medicijnen kunnen ze de werking daarvan verminderen en de kans op bloedingen of hartinfarcten verhogen. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) begint daarom een campagne om patiënten te waarschuwen.

Politie: gevonden lichaam is van vermist meisje (18) uit Epe
Het stoffelijk overschot dat zondagmiddag in het water aan de Middendijk nabij het Gelderse Oene is gevonden, blijkt van het vermiste 18-jarige meisje uit Epe te zijn. De politie gaat ervan uit dat ze door een ongeval om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Vandaag in het nieuws

Twee Nederlandse Syriëgangers, die eerder in Turkije tot 6 jaar zijn veroordeeld, staan voor de rechter. In het Rijksmuseum begint de restauratie van de Nachtwacht, zichtbaar voor het publiek. En Paus Franciscus wijdt, zes jaar na zijn bezoek aan Lampedusa, een mis aan migranten en hun helpers.

Aanraders van de redactie

Nu de rest van de wereld vergroent, grijpt Mexico zijn kans in de olie
Terwijl de rest van de wereld nadenkt over het vergroenen van de economie, trekt Mexico 7 miljard euro uit voor een nieuwe olieraffinaderij. En dat valt in de deelstaat Tabasco, waar die komt, in goede aarde.

Een bovenaanzicht van de plek waar de nieuwe olieraffinaderij Dos Bocas moeten komen, vlak bij Paraíso, een dorpje in de thuisstaat van de Mexicaanse president. Beeld Bloomberg via Getty Images
Een bovenaanzicht van de plek waar de nieuwe olieraffinaderij Dos Bocas moeten komen, vlak bij Paraíso, een dorpje in de thuisstaat van de Mexicaanse president.Beeld Bloomberg via Getty Images

Chinese millennials staan uren in de rij voor de nieuwste horecahype: roomkaasthee
De redding van de eeuwenoude Chinese theecultuur zou weleens kunnen schuilen in een exotisch smaakje: roomkaasthee. Chinese jongeren zijn er verzot op.

Oranje’s WK-reis zal alleen maar hongerig maken naar eremetaal
Wat een heerlijke, ambitieuze ploeg is Oranje. Altijd bezig met beter worden, met leren, van zichzelf en van anderen, van de trainer en van elkaar. Dat de ploeg in de finale verliest van de Verenigde Staten zal de honger naar meer eremetaal slechts groter maken.

Van Amsterdamse modeprijsuitreiking tot Parijse coutureweek: op pad met modeontwerper Ronald van der Kemp
In aanloop (en na afloop) van zijn vijfde Parijse coutureshow volgen we ontwerper Ronald van der Kemp – die en passant ook nog eens een grote modeprijs wint. En dat terwijl Van der Kemps stoffen zes weken voor de Parijse coutureweek nog grotendeels stoffen waren. Dit betekent echter niet dat het hem schort aan creativiteit, want al zijn outfits staan ver van te voren al op papier.

El Tarangu: op zoek naar de waarheid over de wielrenner die overleed, en daarna een pannetje mosselen at
Audiocollectief Schik gaat hand in hand met de luisteraar op zoek naar de waarheid achter de dood van Fuente in de nieuwe podcast ‘El Tarangu’. Dat levert een podcast op die niet alleen geschikt is voor koersliefhebbers, maar meer weg heeft van een literaire whodunit.

Er komt een dag waarop de mensheid in schaamte terugkijkt op de barbaarse manier waarop met dieren werd omgegaan
Af en toe brandt er in Nederland een stal af. Een stal waarin de dieren zo dicht op elkaar staan, dat ze massaal het loodje leggen als er een brand uitbreekt. Zondag gebeurde dit weer. Sheila Sitalsing vindt het onbegrijpelijk dat zulke branden met enige regelmaat voorkomen, ‘zonder dat ministers worden afgezet, boeren voorgoed hun vergunningen verliezen, en mensen massaal zeggen: daar wil ik geen vlees meer van.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden