Volkskrant Ochtend: Britse politie gaat zedenzaken grondig herzien | De man achter De Vegetarische Slager over de aanval op zijn 'kipstuckjes'

Goedemorgen. De Britse politie gaat alle zedenzaken waaraan ze werkt grondig herzien. Politie en justitie staan onder politieke druk om meer veroordelingen te krijgen bij zedenzaken, een streven dat ten koste dreigt te gaan van een degelijke bewijsvoering. Verder in de Volkskrant Ochtend: speel de traditionele Volkskrant voetbalquiz, met als hoofdprijs het prachtige fotoboek Sportret van Klaas Jan van der Weij.

Jaap Korteweg: 'Ik ben opgegroeid met het idee dat vlees noodzakelijk is'Beeld Jouk Oosterhof

Terwijl u sliep

Britse politie 'onbewust partijdig' in zedenzaken
De Britse politie gaat alle zedenzaken waaraan ze werkt grondig herzien. Het besluit van Scotland Yard komt nadat drie jongemannen in korte tijd zijn vrijgesproken van verkrachting en andere vormen van seksueel misbruik.

'Brexit-akkoord kan voorbeeld zijn voor Turkije en Oekraïne'
De toekomstige relatie met het Verenigd Koninkrijk kan als model dienen voor de samenwerking tussen de Europese Unie en landen als Oekraïne en Turkije. Dat stelt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel tegenover verschillende media.

Kiescommissie Rusland verwerpt kandidatuur oppositieleider Navalny
De Russische centrale kiescommissie heeft de kandidatuur van oppositieleider Aleksej Navalny voor de presidentsverkiezingen in maart verworpen. Volgens de kiescommissie mag hij niet meedoen vanwege zijn veroordeling wegens fraude.

Koning waarschuwt: de gemeenschapszin wordt bedreigd
In een enigszins somber getoonzette kersttoespraak heeft een bezorgde koning Willem-Alexander gewaarschuwd voor bedreigingen van de gemeenschapszin. 'Iets essentieels kan verloren gaan', zei de koning in zijn vijfde kerstboodschap.

Vandaag in het nieuws

Tweede Kerstdag en de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in het West-Afrikaanse land Liberia. De voormalige profvoetballer George Weah (51) is de grootse kanshebber. En de Olympische Spelen zenuwslopend? Niet voor schaatsers. Zij vinden het olympisch kwalificatietoernooi pas erg. Vanaf vandaag, vijf dagen op rij in ijstempel Thialf: krakende reputaties en ontluikende kampioenen. Meer sport in Engeland: het is Boxing Day, de traditionele speeldag in de Premier League.

Aanraders van de redactie

'Waarom mag ik niet opschrijven wat ik heb meegemaakt?
Oud-Kamerlid Sharon Gesthuizen deed dit een jaar een boekje open over de SP. Dat werd haar niet in dank afgenomen. 'Hoezo natrappen?' (+)

Hij is de man achter De Vegetarische Slager: 'Mensen denken nú nog dat ze niet zonder vlees kunnen'
De aanval van de voedselautoriteit op zijn 'kipstuckjes' legde Jaap Korteweg, de oprichter van De Vegetarische Slager geen windeieren. 'Ik zei meteen: dit is een cadeautje.' (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Sharon Gesthuizen: 'Hoezo natrappen? Waarom mag ik niet opschrijven wat ik heb meegemaakt?'Beeld Ivo van der Bent

Stabiele cijfers, digitaal vs. papier en de waarde van degelijke journalistiek
Aan het einde van december wordt overal de rekening opgemaakt, schrijft onze hoofdredacteur. 'Deden we het goed?' Philippe Remarque kijkt terug op het jaar 2017. (+)

Volkskrant Voetbalquiz 2017
De titel van Feyenoord, Oranje mannen en vrouwen, de Europese finale van Ajax. Het was een voetbaljaar van euforie en tragiek. Traditioneel: de voetbalquiz van de Volkskrant.

Wie zit er toch achter dat mysterieuze pseudoniem Elena Ferrante? De computer geeft antwoord
Wie o wie is toch die permanent in de bestsellerlijsten verkerende Elena Ferrante? Het was het grootste literaire raadsel in de wereld. En toen liet Jan Rybicki zijn software op de boeken los en was het binnen vijf minuten opgelost. Of toch niet? En hoe werkt die software? (+)

Ontluikende kampioenen en krakende reputaties op olympisch kwalificatietoernooi
De Olympische Spelen zenuwslopend? Niet voor schaatsers. Zij vinden het olympisch kwalificatietoernooi pas erg. Vanaf Tweede Kerstdag, vijf dagen op rij in ijstempel Thialf: krakende reputaties en ontluikende kampioenen. (+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden