Volkskrant Ochtend: Bij coronatests raken vraag en aanbod maar niet op elkaar afgestemd. Waarom? | Met deze goocheldoos begon de carrière van Hans Klok

Redactie
Artsen en verpleegkundige in beschermende pakken op de afdeling waar corona patiënten liggen in het Ikazia ziekenhuis, Rotterdam. Beeld Arie Kievit
Artsen en verpleegkundige in beschermende pakken op de afdeling waar corona patiënten liggen in het Ikazia ziekenhuis, Rotterdam.Beeld Arie Kievit

Nieuws

Ziekenhuisdirecteur: we zijn niet klaar voor tweede golf
Bart Berden, bestuursvoorzitter van het ETZ in Tilburg, waarschuwt: we leven nu boven onze stand en we zijn niet klaar voor tweede golf.

Bouw miljarden kostende testreactor voor kernfusie van start
De bouw van een miljarden kostende testreactor voor kernfusie gaat van start, dat moet bewijzen dat ‘schone’ kernfusie in de toekomst een zinvolle bijdrage kan leveren aan onze energieproductie.

Avondklok in Antwerpen en horeca dicht om 23 uur
België neemt extra maatregelen om de heropleving van het coronavirus in te dammen. In Antwerpen gaat een avondklok gelden en de horeca moet om 23 uur sluiten.

Adviescommissie vernietigend over luchtvaartbeleid van Van Nieuwenhuizen
De adviescommissie is vernietigend over het luchtvaartbeleid van Van Nieuwenhuizen. Concrete doelen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit, beperking van de geluidshinder en bescherming van de natuur ontbreken.

Live: Rode Kruis: ‘Coronacrisis is nekslag voor tientallen miljoenen dagloners’ | Ruim 57 duizend nieuwe besmettingen in VS en 679 doden
Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.

Aanraders van de redactie

Hoe vraag en aanbod elkaar niet vinden bij de coronatests: een reconstructie
In het begin van de coronacrisis, toen er volgens de overheid schaarste was, hebben laboratoria in Nederland veel minder tests gedaan dan zij konden. Hoe kon testcapaciteit onbenut blijven? Een reconstructie.

Shorttrackers weer op het ijs van Thialf: ‘We schaatsen nu voor Lara’
Nog murw van verdriet staan de ploeggenoten van de overleden Lara van Ruijven weer op het ijs van Thialf: ‘We schaatsen nu voor Lara’.

Mondkapjesplicht schaadt wel degelijk burgerlijke vrijheid
Een mondkapjesplicht die de gezondheid niet ‘baat’, schaadt wel degelijk een rechtsstatelijk beginsel, betoogt Jake Tingen.

Pijnlijke spagaat: ook de toeschouwer duwde de topsport een grens over
Waar het misverstand vandaan komt dat sport gezond zou zijn, weet columnist Jean-Pierre Geelen niet. Doping en valsspelen horen erbij, net als mishandeling en misbruik. Nu bij de turnsters.

Met deze goocheldoos begon de carrière van Hans Klok
Omdat ook de naoorlogse Nederlandse popcultuur een geschiedschrijving verdient: 100 voorwerpen uitgekozen, belicht en verklaard. Aflevering 95: de goocheldoos van Hans Klok (1979).

Is het Rijk bezig de provincies uit te hongeren?
De Nederlandse provincies zijn veel ouder dan de natiestaat. Maar veel patriottische gevoelens roepen provincies niet op. Is het Rijk bezig de provincies uit te hongeren? Dat vraagt columnist Peter de Waard zich af.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden