Volkskrant Ochtend: Barcelona zoekt troost | Hoe de Nederlandse politie een online drugsmarkt overnam

Goedemorgen. De aanslag in Barcelona is volgens bronnen bij het onderzoek gepleegd door een terreurcel die eigenlijk een grotere aanslag plande. Ondertussen zoekt Barcelona troost, en een verklaring. Verder in de Volkskrant Ochtend: Natascha van Weezel en Esther Voet - beiden zionist - over Israël en antisemitisme en lees hoe de Nederlandse politie een online drugsmarkt overnam.

Beeld getty

Terwijl u sliep

Spaanse terreurcel beraamde eigenlijk een grotere aanslag

De aanslagen van donderdagavond op de boulevard Las Ramblas in Barcelona en in de badplaats Cambrils waren een 'noodgreep', stellen bronnen bij het onderzoek. De verdachten behoren tot dezelfde groep radicale moslims.

Hoe de Nederlandse politie een online drugsmarkt overnam

Via onlinemarktplaats Hansa werden op grote schaal drugs, juwelen en nep-artikelen verhandeld. De site draaide diep verborgen in de krochten van internet. De Nederlandse politie spoorde haar op.

Steve Bannon zorgde voor zoveel onrust dat Trump hem wel móest ontslaan
Zo'n zeven maanden van wanorde, interne ruzies en een totaal gebrek aan succes op allerlei terreinen: Donald Trump is het eindelijk zat geworden. Na dagen van speculaties over het naderende ontslag van Steve Bannon, besloot de president vrijdag zijn omstreden topadviseur de laan uit te sturen. Dit moet wel een nieuwe fase van Trumps presidentschap worden.

Voedselprijzen stijgen - met name zuivelproducten zijn veel duurder geworden
De prijzen van voedsel zijn het afgelopen jaar met 3,3 procent gestegen, ruim dubbel zo hard als de inflatie.

Steve Bannon Beeld afp

Vandaag in het nieuws

Yuri van Gelder kan zich vandaag kwalificeren voor het WK in Canada. Als dit niet lukt, is zijn carrière waarschijnlijk voorbij. Ook gaat vandaag in Nîmes de Ronde van Spanje van start. Verder staan vandaag op dag twee van Lowlands acts als Ronnie Flex, Tove Lo en Skepta op het programma. Lees hier onze Lowlands-special.

Aanraders van de redactie

Barcelona zoekt troost, en een verklaring

Op de Ramblas, waar donderdag 13 mensen werden doodgereden, groeit de bloemenzee gestaag. Verderop, in migrantenwijk El Raval, voelt men zich in de verdediging gedrongen (+). 'Hier meneer, gebeurt helemaal niets.'

Natascha van Weezel en Esther Voet - beiden zionist - over Israël en antisemitisme

Het lijkt wel of iedereen elkaar de tent uit vecht, vooral op sociale media. Maar wat gebeurt er als je tegenpolen en andersdenkenden bij elkaar zet? Dat onderzoeken we deze zomer. Vandaag: filmmaker en auteur Natascha van Weezel en NIW-hoofdredacteur Esther Voet (+). 'Met agressief antisemitisme van allochtonen verdwijnt ook bij autochtone Nederlanders de schaamte'

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Dark web: anonieme markt op internet of digitaal rovershol?

Ross Ulbricht creëerde een vrijplaats voor wie buiten het zicht van de overheid iets wil verhandelen. Maar de FBI infiltreerde, en nu zit hij voorgoed in de cel. Kan dat ook in Nederland? Hoever reikt de macht van de politie online? (+)

'Toen kwam Hanneke in ons leven. Die zin zegt alles'

Zorgwerkers over mensen die hun kijk op het vak ingrijpend veranderden. Deze keer: transplantatiecoördinator Hanneke Hagenaars over een jonge vader, geveld door een hersenbloeding, en zijn vrouw (+).

Ross Ulbricht. Beeld Familiefoto

Prikkelt zomerzon tot meer seks?

Antwoord op lezersvragen over gezondheid, voeding, leefstijl en psyche. Deze week: prikkelt zomerzon tot meer seks? (+) En zo ja, gaat dat dan ook op als je in je eentje naakt in een duinpan gaat liggen?

Tegelijk intens verdrietig en volmaakt gelukkig op een bergflank

'Wat ik zocht was het openingsbeeld uit de filmversie van De Naam van de Roos. Wat ik kreeg, kwam dichtbij genoeg. Geen mannen in monnikspijen op ezels, maar een vijftal dierbaren en onze kinderen, allemaal behangen met rugzakken als voor een pelgrimage.' Sander Donkers in de Italiaanse Alpen (+).

Beeld Marloes Haarmans
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden