Volkskrant Ochtend: Aantal mbo-docenten in laagste salarisschaal gestegen, ondanks extra geld | André Rieu is 70, maar nog lang niet uitgespeeld

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) wordtgeknipt en gestyled door een kapper en schoonheidsspecialist uit het mbo, voorafgaand aan Prinsjesdag. Hiermee wilden de leerlingen het mbo en de waarde ervan voor Nederland laten zien.Beeld ANP

Terwijl u sliep

Aantal mbo-docenten in laagste salarisschaal gestegen, ondanks extra geld
Ondanks goede voornemens en extra geld is het niet gelukt om meer mbo-docenten in een hogere salarisschaal te krijgen. Sterker: het aantal docenten in de laagste schaal is toegenomen. Tegelijkertijd groeien de financiële reserves van de instellingen.

Kamer oordeelt hard over Chinastrategie: ‘slap aftreksel’ en ‘niksige nota’
Minister Blok van Buitenlandse Zaken moet meer werk maken van de mensenrechten. Dat is de conclusie van een vier uur durend debat waarin de Tweede Kamer kritische noten kraakte over de China-notitie van het kabinet. Een CDA-motie die de regering opdraagt een nieuw hoofdstuk over mensenrechten voor de notitie te schrijven, kan rekenen op brede steun in de Kamer.

Boeren protesteren vandaag in Den Haag: overdrijven ze of hebben ze een punt?
De boeren voelen zich in de hoek gezet, in de discussie over de stikstofproblematiek. Is dat terecht, wordt er niet veel te makkelijk naar hen gewezen? Of kruipen ze iets te graag in de slachtofferrol?

NYT: Trump vroeg hulp Australië bij onderzoek naar Rusland-zaak
President Trump heeft onlangs de Australische premier gevraagd informatie te geven hoe het Rusland-onderzoek in 2016 is begonnen. Net als het geval was bij het omstreden Oekraïne-telefoontje, had slechts een handjevol adviseurs toegang tot de transcriptie van dit gesprek.

Vandaag in het nieuws

De hoogste rechtbank van Frankrijk doet uitspraak in de corruptiezaak rond ex-president Sarkozy. Het gerechtshof in Tsjechië behandelt het hoger beroep van de Nederlandse broers die een ober in Praag hebben mishandeld. China viert 70 jaar Volksrepubliek, met mogelijk opnieuw protesten in Hongkong.

Aanraders van de redactie

Waarom regeldruk de zorg blijft teisteren
Alle actieplannen en schrapsessies ten spijt; de regeldruk die artsen en verpleegkundigen ervaren neemt niet af. Waarom is het zo moeilijk om tot minder regels en bureaucratie te komen?

Bewoners van de Ingelandhof van Philadelphia (woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking) helpen mee met het koken. Per verdieping wordt gezamenlijk een menu gekozen, bereid en gegeten. Op de foto begeleidster Janine.Beeld Harry Cock

Geen wonder dat Blok niet met iets kwam wat de Chinezen zou kunnen beledigen of verontrusten
Je kan het Stef Blok amper kwalijk nemen dat hij niet weet wat hij met China aan moet, schrijft Sheila Sitalsing. China is te groot, te onbegrijpelijk. ‘China in de wereld, dat is King Kong op Times Square. Nederland is een stoeptegel. Stef Blok een lieveheersbeestje’. Blok moet zijn werk overdoen. ‘Ook een lieveheersbeestje moet vechten voor wat hij waard is’.

De koning van de stropdas, Maurizio Marinella, ziet zijn rijk afbrokkelen
Maurizio Marinella staat bekend als de koning van de stropdas. Maar de Napolitaanse kleermaker ziet zijn koninkrijk krimpen nu de das meer en meer uit de gratie raakt.

Nederlander spoorloos na arrestatie wegens ‘spionage’ met drone in Egypte
De Nederlandse Pieter Bas Habes (43), die vorige week als arrestant opdook in een Egyptische televisie-uitzending, is sindsdien spoorloos. Buitenlandse Zaken doet haar ‘uiterste best’ om uit te vinden waar hij wordt vastgehouden.

De fans lopen weg met André Rieu. Maar van zijn ouders kreeg hij nooit erkenning
Violist, orkestleider en Maastrichts fenomeen André Rieu wordt vandaag 70. Geen reden om het rustig aan te doen, want in december houdt hij zijn kerstconcerten. Op stap door de stad van de musicus die ‘in alles’ een control freak is

Steek die miljoenen tegen de drugsmaffia in het jongerenwerk – daar is niks soft aan
Toine Heijmans bezoekt in Den Bosch Jongerencentrum 4west. Volgens de gemeente een ‘kraamkamer’ voor drugscriminaliteit. Voorheen was er de jeugdpolitie, nu is het een extra taak voor de politie. Contact maken met deze jongeren is volgens jongerenwerker Jürgen Cools heel simpel: ‘hun niveau levelen, beetje streetwise, beetje onorthodox’.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden