Volkskrant avondmaandag 30 september

Volkskrant Avond: Wat ging er mis met de aanstelling van Leroy bij KPN? | Man, durf te rouwen! In gesprek met een rouwcoach voor mannen

Redactie
Tijdens het onderzoek werd een medicijn tegen eierstokkanker gebruikt bij patiënten met een type alvleesklierkanker. Beeld REUTERS
Tijdens het onderzoek werd een medicijn tegen eierstokkanker gebruikt bij patiënten met een type alvleesklierkanker.Beeld REUTERS

Vandaag belangrijk

Uitbehandelde kankerpatiënt heeft soms baat bij ongebruikelijk medicijn
Een kleine groep uitbehandelde kankerpatiënten is gebaat bij medicijnen die voor andere vormen van kanker zijn bedoeld. Bij een op de twintig patiënten is zo’n ongebruikelijk medicijn effectief. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek dat maandag in vakblad Nature is gepubliceerd.

Zaak-Khashoggi blijft Saoedische kroonprins achtervolgen: Turkije wil duidelijkheid
Turkije wil, een jaar na de moord op Jamal Khashoggi, nog altijd weten wie opdracht heeft gegeven tot het uit de weg ruimen van de kritische Saoedische journalist. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan schrijft dat in een opiniestuk in The Washington Post van maandag. Zo blijft de zaak de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, de vermeende kwade genius, achtervolgen.

Twee Europese Commissieleden al voor hun aantreden afgewezen
De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen is met spoed op zoek naar nieuwe kandidaten voor haar team uit Hongarije en Roemenië. De twee beoogde kandidaten uit die landen werden voor hun aantreden al ongeschikt bevonden.

WK atletiek in Doha: sprinter Dafne Schippers moet nu ook door lies de 200 meter laten schieten en raakt dus haar wereldtitel kwijt
Dafne Schippers komt niet uit op de 200 meter bij de wereldkampioenschappen atletiek in Doha. De sprintster heeft nog te veel last van de liesblessure die ze opliep tijdens de halve finale van de 100 meter op zondag.

Vanavond op tv

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken schuift aan bij Pauw (NPO 1, 23.00 uur), om te praten over zijn plannen om IS-strijders in Irak te berechten. In Rotterdam gaan buren Ada (59) en Wilma (70) de wijk in, op zoek naar eenzame ouderen die gezelschap kunnen gebruiken (NPO 2, 21.00 uur). Bekijk onze volledige tv-selectie hier.

Opinie

China anno 2019: Trots, Technologie en Totalitarisme
Alleen geslaagde samenwerking tussen Washington en Brussel kan China tot ander gedrag bewegen, betoogt sinoloog Henk Schulte Nordholt.

Morgen in de krant

Topbaan bij KPN kwijt door een domme fout, voor nog geen 6.000 euro voordeel
Dominique Leroy wordt toch geen topvrouw van KPN. Een fout met de verkoop van aandelen die haar slechts een kleine 6.000 euro voordeel opleverde, lijkt de Belgische fataal te zijn geworden.

Dominique Leroy luidt als CEO van het Belgische telecombedrijf Proximus in juni 2015 de bel op de Brusselse effectenbeurs ter viering van de naamsverandering van Belgacom in Proximus. Beeld BELGA
Dominique Leroy luidt als CEO van het Belgische telecombedrijf Proximus in juni 2015 de bel op de Brusselse effectenbeurs ter viering van de naamsverandering van Belgacom in Proximus.Beeld BELGA

Esther Ouwehand, politica tegen wil en dank
Meer dan haar voorgangster Marianne Thieme vertegenwoordigt de nieuwe partijleider, Esther Ouwehand, de militante kant van de Partij van de Dieren. Ze wil niet minder dan de wereld veranderen, en is daarbij niet vies van buitenparlementaire actie.

Begrafenis Chirac is voor de Fransen ook afscheid van een tijdperk: ‘Hij wás Frankrijk’
Frankrijk rouwt om Jacques Chirac. Tientallen wereldleiders reisden af naar Parijs om de oud-president een laatste eer te bewijzen en Parijzenaren gingen massaal de straat op voor rouwbijeenkomsten. ‘We waren vergeten hoeveel we van hem hielden.’

Topsporters en festivalgangers zweren bij cafeïnekauwgom, maar hoe (on)gezond is het?
Van topsporters tot festivalgangers: kauwgom met cafeïne is een trend aan het worden. Waarom zouden we kauwgom boven koffie verkiezen? En is het eigenlijk wel gezond?

‘Veel mannen vluchten in drugs, alcohol, werken, sporten of seks om pijn niet te voelen’
Tim Overdiek, toen adjunct-hoofdredacteur bij de NOS, verloor in 2009 zijn vrouw. Inmiddels is hij rouwcoach, gespecialiseerd in mannen. Met zijn boek Als de man verliest wil hij mannen leren hun emoties écht aan te gaan.

Wat blijkt? Ook ons éígen koningshuis is in handen van reptielen!
Tot verbazing van Sylvia Witteman gelooft een kwart miljoen Nederlanders dat de ware machthebbers op deze planeet ‘hagedisachtige wezens’ zijn. Zo zijn er op tv veel beelden te vinden van raar vervormde gezichten. ‘Wie naïef is, zou kunnen denken dat er sprake is van een haperende kabelverbinding of een slechte digitale ontvangst, maar ik weet inmiddels beter’.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden