Volkskrant Avond: Waarom wekken sommige popartiesten zo'n diepe haat op? | Poetin koerst af op wapenwedloop

Goedenavond. Wordt u witheet van woede als u het nieuwe nummer van Bløf hoort? Dat hebben meer mensen. Hoe komt het dat juist sommige, toch goed verkopende artiesten bij veel popliefhebbers zo'n diepe haat opwekken? Verder in uw avondnieuwsbrief: eén kop koffie bestellen en dan urenlang op de laptop gaan werken, dat wordt sommige horeca-uitbaters te gortig.

Hoe komt het dat juist sommige, toch goed verkopende artiesten bij veel popliefhebbers zo'n diepe haat opwekken? Robert van Gijssel onderzoekt én beantwoordt die vraag naar aanleiding van Bløfs Zoutelande.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Poetin koerst af op wapenwedloop: 'Onze raketten kunnen aanvallen via Noordpool én Zuidpool'
'Start de video alstublieft.' Op twee schermen achter president Poetin verschijnt een kruisraket op een besneeuwde lanceerinstallatie. De raket buldert de lucht in. Pijltjes op een globe tonen het bereik van het nucleaire wapen: de hele wereld. Poetin: 'Niemand wilde naar ons luisteren. Nu luistert u maar naar ons.'

Trump verbijstert Republikeinen met harde kritiek op wapenlobby: 'Jullie zijn doodsbang voor de NRA'
Het waren woorden die geen enkele Amerikaanse president ooit in de mond had genomen. Donald Trump haalde in een bijeenkomst over strengere wapenwetten zo hard uit naar de wapenlobby, dat vooral Republikeinen beschaamd met de oren klapperden.

Doorbreken BN'ers als dj Stephan Bouwman het taboe op depressie?
Dj Stephan Bouwman heeft lang getwijfeld of hij tijdens zijn dagelijkse radioshow tussen 16.00 uur tot 19.00 uur op Qmusic zou vertellen over zijn depressieve gevoelens. Maar woensdagmiddag besloot hij dat het tijd was om 'eerlijk te zijn naar zijn luisteraars'. Bouwman is de laatste in een inmiddels indrukwekkende reeks BN'ers die openlijk naar buiten treedt met psychische klachten.

Grazers Oostvaardersplassen toch bijgevoerd: 'Laten we het dan maar professioneel doen'
De heckrunderen, edelherten en konikpaarden in de Oostvaardersplassen krijgen toch extra te eten. De provincie Flevoland, beheerder van het natuurgebied, heeft Staatsbosbeheer de opdracht gegeven de grote grazers tijdelijk bij te voeren.

Dj Stephan Bouwman is de laatste in een inmiddels indrukwekkende reeks BN'ers die openlijk naar buiten treedt met psychische klachten.Beeld anp

Video van de dag

Fotodetective Hans Aarsman neemt een intrigerend schilderij van een processie van ambachtslieden in het zeventiende eeuwse Brussel onder de loep. Kleermakers, stoffeerders, bierbrouwers, slagers - allemaal kwamen ze de Grote Markt op. 'Wat nu reclame is, was toen je positie op een schilderij. Wie het meest betaalde, kreeg op groepsportretten de beste plek.' Welke ambachtsgilde legde het meeste geld neer om prominent in beeld gebracht te worden?

Vandaag op televisie

Bij Jinek (23.00 uur, NPO 1) schuift sportverslaggever Bert Maalderink aan. Hij blikt terug op zijn spraakmakende interviews tijdens de Winterspelen, waar onze tv-recensent al over schreef: 'Maalderink neemt geen genoegen met de clichékliekjes.' Op BBC 1 kunt u vanaf 22.00 uur kijken naar Weinstein: The Inside Story, een documentaire over het misbruikschandaal rond filmproducent Harvey Weinstein. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Humberto Tan mocht van RTL niet meer door. Hoe kon ideale schoonzoon zo van zijn troon vallen?
Even had RTL Late Night betere kijkcijfers dan Pauw en/of Jinek en werd Humberto Tan alom geprezen als talkshowhost. Maar kort daarna zette de neergang in. Woensdagavond onthulde Tan dat hij ermee ophoudt als presentator van Late Night. Niet bepaald in goed overleg: Tan had graag door gewild, maar mag niet van RTL. Welke factoren speelden daarbij een rol? (+)

Zijn woningcorporaties winstmachines geworden?
Terwijl veel sociale huurders het water aan de lippen staat, hebben woningcorporaties de afgelopen jaren winsten behaald waar superinvesteerder Warren Buffett jaloers op zou zijn. 23 procent, dat was in 2015 en 2016 de gemiddelde jaarlijkse winstmarge van de 350 woningcorporaties, berekende de Woonbond. Hoog tijd voor een huurverlaging, vindt de belangenbehartiger van huurders.

Humberto Tan mocht van RTL niet meer door. Hoe kon ideale schoonzoon zo van zijn troon vallen?Beeld anp

Waarom wekken sommige popartiesten zo'n diepe haat op?
Hoe komt het dat juist sommige, toch goed verkopende artiesten bij veel popliefhebbers zo'n diepe haat opwekken? Robert van Gijssel onderzoekt én beantwoordt die vraag naar aanleiding van Bløfs Zoutelande. (+)

Klaar met 'caféwerken': koffietentjes maken korte metten met de laptop
Eén kop koffie bestellen en dan urenlang op de laptop gaan werken: het wordt sommige horeca-uitbaters te gortig met het 'caféwerken'. Om sfeer en omzet te verhogen, stellen zij een laptopverbod in. (+)

Bij Bagels & Beans aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht kan het personeel de laptopper vragen op te schuiven bij drukte.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Spotify eindelijk naar de beurs, maar problemen heeft het bedrijf óók - dit zijn ze
De kogel is door de kerk: Spotify gaat eindelijk naar de beurs. Het van oorsprong Zweedse bedrijf heeft wereldwijd de meeste abonnees, maar loopt leeg op de rechten die het moet betalen. Bovendien hijgt Apple in de nek om het stokje over te nemen.

Bij de slogancommissie van de VVD wekt het woord 'doen' positieve kriebels op
'Kies voor doen', las Aaf Brandt Corstius op de posters die de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft opgehangen. Een briljante vondst, schrijft ze. 'Het is zo lekker actief, zo, ja, zo dóénerig. En doen is toch eigenlijk wat je moet doen, als je een land runt? Of in een land woont?' (+)

'Plus'-teken achter aan artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €2,50/week.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden