NieuwsbriefVolkskrant avond

Volkskrant Avond: Waarom het zo ingewikkeld is om in te grijpen op scholen | 30 jaar world wide web: een feest met een rouwrandje

Redactie
De Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft in een brief aan burgemeester Femke Halsema gewaarschuwd dat een aantal medewerkers van het Exterieur Cornelius Haga Lyceum een groot deel van het lesprogramma probeert te wijden aan de salafistische geloofsleer.  Beeld ANP
De Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft in een brief aan burgemeester Femke Halsema gewaarschuwd dat een aantal medewerkers van het Exterieur Cornelius Haga Lyceum een groot deel van het lesprogramma probeert te wijden aan de salafistische geloofsleer.Beeld ANP

Vandaag belangrijk

Zelfs met nieuwe wetgeving is het niet makkelijk om een tweede Haga Lyceum te voorkomen
Nu de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwt voor radicale invloeden op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, klinkt de roep om makkelijker te kunnen ingrijpen op scholen. Daarvoor moet wel de wet op de schop.

Republikeinen boos over klimaatplan Democraten: ‘Ze willen Amerikaan hamburger afpakken’
De in de VS heilig verklaarde hamburger wordt door rechts Amerika steeds meer als wapen gebruikt tegen een ambitieus milieuplan van progressieve Democraten. Het schrikbeeld dat de Amerikaan zijn hamburger zal moeten opgeven om de wereld te redden, boezemt sommige Republikeinen grote angst in.

Massaal protest in Algerije tegen vijfde termijn voor Bouteflika, verzet wordt steeds breder
Een bijna feestelijke mensenmassa vulde vrijdag de straten en pleinen in het centrum van Algiers. Het was de grootste demonstratie sinds ruim twee weken geleden het protest begon tegen herverkiezing van de zieke president Abdelaziz Bouteflika (82).

Onbemande Crew Dragon-capsule landt in Atlantische Oceaan na zesdaags bezoek aan ruimtestation ISS
De onbemande testcapsule Crew Dragon is vrijdagmiddag rond 14.45 uur Nederlandse tijd in de Atlantische oceaan geland nadat het zes dagen vast zat aan het Internationale Ruimtestation ISS.

Video van de dag

30 procent van de klanten negeert caissières #DOESLIEF! - klopt dit wel?
De campagne #DOESLIEF is je vast niet ontgaan. Volgens reclamebureau SIRE wordt caissière Myriam door 30 procent van de klanten genegeerd. Maar wat blijkt: caissière Myriam bestaat helemaal niet. Waar komt deze claim dan vandaan?

Vanavond op televisie

Hij is net begonnen: de veelbesproken documentaire over het vermeende seksueel misbruik door popkoning Michael Jackson. (19.50 uur, NPO3). Mocht u gaan kijken, neem dan even de tijd ook voor dit stuk dat we eerder deze week schreven over de film. Ook op televisie: A Simple Plan, van Sam Raimi, een film die aan het werk van de broers-Coen doet denken - en dat is niet toevallig. (Eén, 23.30 uur). Meer televisietips zijn hier te lezen.

Morgen in de krant

Dertig jaar World Wide Web: een feest met een rouwrand
Precies dertig jaar geleden, in maart 1989, stuurde Tim Berners-Lee zijn baas bij onderzoeksinstituut CERN in Genève een voorstel voor het World Wide Web. ‘Vaag, maar opwindend’ vond zijn baas het. Het world wide web veranderde uiteindelijk de wereld, maar staat aan alle kanten onder druk.

Een anticonceptiepil mét testosteron moet man en vrouw seksueel gelijkwaardiger maken
Al twintig jaar probeert Herjan Coelingh Bennink een anticonceptiepil waaraan testosteron is toegevoegd op de markt te krijgen, om de seksuele gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen dichterbij te brengen. Nu heeft een grote farmaceut die pil gekocht.

In 1989 stelde Tim Berners-Lee het world wide web voor aan zijn baas bij het CERN. Beeld 1994 CERN
In 1989 stelde Tim Berners-Lee het world wide web voor aan zijn baas bij het CERN.Beeld 1994 CERN

Het kan geen kwaad de invloed van Kylie Jenner serieus te nemen
Kylie Jenner is de jongste ‘self made’ miljardair ooit. En dat voor een vrouw die ‘haar dagen vult met het maken van instagramfoto’s’ smaalde de Volkskrant. Toch kan het geen kwaad om Kylie serieus te nemen, schrijft Loes Reijmer, want als we kijken naar de bron van haar succes, haar Instagramaccount en het succesverhaal dat ze daarmee verkoopt, dan blijkt Kylie niet meer zo onschuldig.

Planten opvoeren zodat ze meer oogst geven: ‘Dit wordt de volgende grote revolutie’
Planten die veel sneller groeien, velden die meerdere keren per seizoen oogst opleveren. De mens staat op het punt de fotosynthese te hacken. Het zal, zeggen alle betrokkenen, de landbouw op zijn kop zetten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden