Volkskrant AvondVrijdag 1 januari

Volkskrant Avond: Vuurwerk definitief in de ban? Tijdelijk verbod smaakt naar meer • Dit verandert er in 2021 voor uw portemonnee

Eerste kerstdag op de bijna volle covid-afdeling van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.
 Beeld Arie Kievit
Eerste kerstdag op de bijna volle covid-afdeling van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.Beeld Arie Kievit

Nieuws

Nu de zorg wederom overbelast dreigt te raken, klinken opnieuw noodkreten om meer personeel. Toch raakt een groot deel van de mensen die willen helpen verstrikt in een web van bureaucratie. Hoe kan het anders?

Het tijdelijke vuurwerkverbod smaakt naar meer, menen burgemeesters en zorgverleners na de relatief rustig verlopen jaarwisseling. Gaat het afsteken van vuurwerk ook na de coronacrisis in de ban?

Viruswaarheid wint kort geding: verplichte coronatest voor terugkerende Nederlanders van de baan.

Vanaf 1 januari veranderen er regels die gevolgen voor je financiën hebben. Zo krijgen starters op de huizenmarkt een zetje en vanwege de klimaatcrisis wordt vanaf het nieuwe jaar een vliegbelasting geheven. Een greep uit de veranderingen.

Een politieke crisis in Nepal heeft deze week geleid tot een ongekende diplomatieke interventie van China. Beijing is bezorgd over zijn strategische investeringen in het kleine buurland.

Politie Scheveningen op Oudejaarsavond. Niet iedereen houdt zich aan het vuurwerkverbod dat in coronatijd extra druk op de zorg moet voorkomen. Beeld ANP
Politie Scheveningen op Oudejaarsavond. Niet iedereen houdt zich aan het vuurwerkverbod dat in coronatijd extra druk op de zorg moet voorkomen.Beeld ANP

Aanraders

De jaarwisseling van de politie-eenheid Noord-Holland begon heftig. Maar uiteindelijk werden opstanden in de kiem gesmoord.

Als ‘zieke man van Europa’ betrad het Verenigd Koninkrijk in 1973 de Europese Economische Gemeenschap, en door een virus verlamd verliet het 48 jaar later de Europese Unie.

Journalist Caroline Fourest: ‘Zolang je godsdienst niet aan banden legt, gaan gelovigen hun gang’

Column Keulemans in quarantaine: Hoe lang duurt die &%#*-ziekte eigenlijk?

Vanaf 1 januari mogen Britse profvoetbalclubs geen minderjarige spelers uit EU-landen meer aantrekken, iets wat het afgelopen decennium massaal gebeurde. Op het eerste gezicht is de Brexit een zegen voor het Nederlandse voetbal, maar zo eenduidig ligt dat niet.

De laatste oudejaarsconference van Youp van ‘t Hek vormt een mooie mix van aangrijpende observaties en nuchtere Amsterdamse humor. Maar het is ook een plaat die grijs is gedraaid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden