Volkskrant AvondVrijdag 20 december

Volkskrant Avond: Vertrek van Britten uit EU vrijwel definitief | De achterkant van uw betaalbare vlucht: Schiphol draait op goedkope arbeidskracht

null Beeld AFP
Beeld AFP

Vandaag in het nieuws

Vertrek van Britten uit EU vrijwel definitief: Lagerhuis stemt in principe voor Brexitakkoord
Het Britse Lagerhuis heeft op de laatste dag voor het kerstreces in principe ingestemd met het Brexitakkoord. Na zijn verkiezingsoverwinning wist Boris Johnson 358 Lagerhuisleden achter zich te krijgen, een meerderheid van 124. De eindstemming is begin volgend jaar, maar zal geen grote verandering laten zien.

Het is hoog tijd dat Nederland haar immigratiebeleid gaat aanpassen
Onderzoekers voorzien dat Nederland in 2030 ruim 18 miljoen inwoners telt. De toename gaat harder dan eerder voorspeld, vooral door immigratie. Moet de politiek ingrijpen?

Vijf verdachten groepsverkrachting Den Bosch weer vast
Vijf mannen die verdacht worden van groepsverkrachtingen in Den Bosch moeten weer de cel in. Ze waren eerder deze maand vrijgelaten omdat er volgens de rechter-commissaris niet genoeg reden was ze vast te houden. Nu moeten ze alsnog terug naar de gevangenis.

DHL-bezorgers krijgen meer loon en lichtere pakketten
Het loon voor pakketbezorgers van DHL gaat de komende drie jaar flink omhoog. Bovendien mogen pakketten vanaf 1 januari nog maar 23 kilo wegen. Dat staat in het nieuwe cao-akkoord dat DHL vrijdag sloot met de bond CNV Vakmensen.

Vanavond op de televisie

I, Tonya
De ex-echtgenoot van kunstschaatser Tonya Harding huurde ooit iemand in die Tonya’s rivaal Nancy Kerrigan met een metalen staaf op haar knie sloeg, om haar uit te schakelen voor de Olympische Spelen in 1994. Wat voorafgaat aan dit ‘incident’ is interessanter en zien we in I, Tonya (Graig Gillespie, 2017). Harding paste als ‘white trash’ niet tussen de tuttige ijsdansmeisjes. Mooi onderstreept de film dat het niet uitmaakt wat je wel of niet kunt als de media en het publiek hun oordeel al klaar hebben (NPO 3, 20.25 uur). Bekijk alle tv-tips hier.

Opinie

Arbeiders vormen op zijn best een groep die helaas niet kan meekomen
Arbeiders waren vroeger zelfbewust, stelt Martin Sommer. Nu is dat weg. ‘Arbeiders vormen op zijn best een groep die helaas niet kan meekomen. Ouders plegen liever een moord dan dat hun kind naar het vmbo moet.’

null Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Aanraders van de redactie

De achterkant van uw betaalbare vlucht: Schiphol draait op goedkope arbeidskracht
Arbeidsomstandigheden op Schiphol zijn op z’n best matig te noemen. Volgens vakbond FNV doet de luchthaven er alles aan om de goedkoopste te zijn voor luchtvaartmaatschappijen. Hoe erg is het volgens werknemers zelf? ‘Soms schaam ik me dood.’

In het Dubai van Ridouan T. telt alleen het geld
Hoe kon Ridouan T. toch al die tijd in Dubai onder de radar blijven? Dat had vooral te maken met het karakter van de plek waar alles draait om economische welvaart en waar miljoenenvilla’s nog steeds cash kunnen worden afgetikt.

De dag dat Obama koos om niets te doen
Het zijn vaak toevallige gebeurtenissen die de loop van de geschiedenis bepalen. Wat waren cruciale momenten in de jaren tien, die binnenkort ten einde komen? Vandaag: hoe de Amerikaanse president Barack Obama dreigt met ingrijpen in Syrië en dat toch niet doet.

Hoe verwerk je supportersrouw? Door er niet over te praten, dan is het er niet
Redacteur Jaap Stam is ruim vijftig jaar Ajax fan. Vol vertrouwen heeft hij de vliegtickets naar de finale van de Champions League in Madrid die 8ste mei al op zak. Wat kan er nog fout gaan? Een persoonlijk relaas.

Atleet Sifan Hassan. Beeld Bastiaan Woudt
Atleet Sifan Hassan.Beeld Bastiaan Woudt

‘Ik weet 110 procent wat ik doe en zal nooit de schuld op een ander afschuiven’
De Nederlandse atleet Sifan Hassan van Ethiopische afkomst werd dit jaar wereldkampioen op de 10.000 en de 1.500 meter. Ze haalt haar kracht helemaal uit zichzelf. Al hielp een flinke portie woede over het oppakken van haar coach wel bij het bereiken van het goud. ‘Mijn hoofd ontplofte bijna. Alle pijn liep ik eruit.’

Aandachtige blikken, wangen rood en op 26 kinderhoofdjes een knalrode kerstmuts
Het is een roerig jaar geweest met veel protesten, stelt Merel van Vroonhoven. Hoe kunnen al die mensen die het niet met elkaar eens zijn weer herenigd worden? Van Vroonhoven vindt daarvoor inspiratie in haar klaslokaal, waar eendracht de boventoon voert tijdens de kerstdagen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden