Volkskrant Avond: Schuddend in je stoel, welkom bij de 4D-film | Dikke kans dat uw kerstboom hier vandaan komt

Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Het winterse weer zorgt zondag voor veel overlast. Door de gladde wegen zijn er al tientallen ongelukken gebeurd. Verder in de Volkskrant Avond: een profiel van Michael 'de groene sloopkogel' van Gerwen en we namen een kijkje bij Brinkman Nordmann, de grootste kerstbomenexporteur van Nederland.

Vandaag belangrijk

Tientallen ongelukken, overlast en vertragingen door winters weer

Het winterse weer leidt zondag tot veel overlast. Door de gladde wegen zijn er al tientallen ongelukken gebeurd. De ANWB zegt dat mensen beter niet de weg op kunnen gaan als dat niet nodig is.

Voor het eerst zendt Belgische publieke omroep islamitische gebedsdienst uit - en meteen voor het laatst?

Zondag werd in Vlaanderen tv-geschiedenis geschreven: in het wekelijkse uurtje religie op tv, waarin tot nu toe alleen christelijke en joodse erediensten werden uitgezonden, was voor het eerst een islamitische gebedsdienst te zien. De Vlaamse moslimgemeenschap is tevreden, maar de politiek sceptisch: de minister van Media wil zelfs alle erediensten op de openbare omroep afschaffen.

Synagoge van Gotenburg aangevallen door gemaskerde jongeren met brandbommen

Gemaskerde jongeren hebben de Zweedse synagoge in Gotenburg zaterdagavond bekogeld met brandbommen. Drie mannen van in de twintig zijn als verdachten aangehouden wegens brandstichting. Hoewel er geen gewonden vielen, roept de aanval heftige reacties op in Zweden en daarbuiten. De veiligheid van Joden staat in Zweden al langere tijd onder druk, waarschuwt de Joodse gemeenschap.

Ajax geeft titelstrijd weer wat lucht na 3-0 zege op PSV

PSV is er nog niet. Nog lang niet. Ajax veert op. AZ is de lachende derde. Het zijn de conclusies van een sneeuwerige zondag onder het dichte dak van de Arena waar Ajax met 3-0 van PSV won en zo op zeven punten komt van de Eindhovense koploper.

Lasse Schöne scoorde voor Ajax in het gewonnen duel met PSV. Foto anp

Video van de dag

Uber is in korte tijd enorm gegroeid en krijgt veel kritiek. Journalist Jeroen van Bergeijk werkte vijf maanden om erachter te komen hoe het is om voor de app te werken.

Vanavond op televisie

Tegenlicht gaat mee op missie met Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en energie-commisaris (NPO 2, 21.10 uur). Sir David Attenborough pluist het leven uit van Jumbo, de beroemde Afrikaanse reuzenolifant op wiens leven o.a. de Disney-tekenfilm Dumbo geïnspireerd zou zijn (BBC 1, 22.00 uur). Onze complete tv-selectie ziet u hier.

Morgen in de krant

De grootste kerstbomenexporteur van Nederland belooft dit jaar uitstekende kerstbomen

Brinkman Nordmann, de grootste kerstbomenexporteur van Nederland, verwacht dit jaar meer dan 100 duizend bomen te verkopen. Wat dat oplevert, houdt Brinkman liever geheim. 'Ik kweek liever bomen dan concurrenten.' (+)

Groene sloopkogel en knuffelbeer: dit is 'Mighty Mike', 's werelds beste darter

De Engelse pers is euforisch over Van Gerwen. Reden voor de BBC om hem te nomineren voor overzeese sportpersoonlijkheid van het jaar. (+)

Gerrit Brinkman is met zijn bedrijf de grootste kerstbomenexporteur van Nederland. Foto Simon Lenskens

Britse PR-goeroe Max Clifford overleden in cel: 'mannetjesmaker' die zelf het sensatieverhaal werd

Max Clifford, ooit de machtigste man in de Britse mediawereld, is zondag in de gevangenis overleden. Hij is 74 jaar geworden. De laatste 2,5 jaar van zijn leven zat de voormalige PR-goeroe in de cel - hij werd tot acht jaar veroordeeld wegens acht gevallen van seksueel misbruik tussen 1977 en 1985.

Opinie: 'Wees zuinig op de Europese Gutmensch'

'Het idee dat de Duitse christendemocraten ook verder kunnen met de AfD, wat bij ons met de LPF en de PVV tot twee keer toe een mislukking was, kan alleen in Nederland bestaan. Wij denken altijd gidsland voor onze Oosterburen te moeten zijn - zelfs met geflopte ideeën', schrijft historicus Dirk-Jan van Baar in dit opiniestuk.

PR-goeroe Max Clifford is overleden. Foto afp

Ervaar een 'vierde dimensie' vanuit je bioscoopstoel

Schuddend in je stoel, terwijl de kogels je om de oren lijken te vliegen. Welkom bij de 4D-film. 4DX-systeem voegt extra dimensie toe aan de kijkervaring, te beleven in Rotterdam en Amsterdam. (+)

Teun van de Keuken: De eetrijpsticker zorgt ervoor dat avocado's in de supermarkt steeds minder eetrijp worden

'Sinds we eetrijp hebben, is niemand meer tevreden. We krijgen niet wat ons wordt beloofd. De avocado is net de politiek. Mensen worden kritisch, gaan vragen stellen, en denken 'eerst zien, dan geloven.' Ze gaan voelen en knijpen in de vruchten om de beste, allereetrijpste ertussenuit te plukken. De andere exemplaren blijven beurs achter. Niemand wil die', schrijft Teun van de Keuken in zijn column.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier vindt u al een Volkskrant-abonnement vanaf €3,50 per week.