Volkskrant AvondVrijdag 7 februari

Volkskrant Avond: Saïd R., rechterhand van Ridouan T., vermoedelijk opgepakt in Colombia | Koerden willen Syriëgangers zelf gaan berechten, minister Blok bereid hierover te praten

Redactie
De ‘verouderingstekeningen’ van Ridouan T. en en Saïd R., verspreid door de politie om de gezochte criminelen op te sporen. Beeld Politie / Opsporing Verzocht
De ‘verouderingstekeningen’ van Ridouan T. en en Saïd R., verspreid door de politie om de gezochte criminelen op te sporen.Beeld Politie / Opsporing Verzocht

Vandaag belangrijk:

Saïd R., rechterhand van Ridouan T., vermoedelijk opgepakt in Colombia
Het voortvluchtige ‘mocromaffia’-kopstuk Saïd R. (47) zou zijn opgepakt in Colombia. Dat meldt de Landelijke Eenheid van de politie.

Baudets ‘treintweet’ geen bezwaar voor VVD en CDA: Forum mag meepraten in Noord-Brabant
Forum voor Democratie gaat mogelijk meebesturen in Noord-Brabant. Na de val van het provinciebestuur is Forum uitgenodigd door de VVD om, samen met het CDA, te onderhandelen over de vorming van een nieuwe rechtse coalitie.

Koerden willen Syriëgangers zelf gaan berechten, minister Blok bereid hierover te praten
De Koerden willen buitenlandse IS-strijders die zij gevangen houden, alsnog gaan berechten in Syrië. Dat kan ook gevolgen hebben voor de Nederlandse Syriëgangers die daar vastzitten. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken is bereid om hierover met de Koerden te gaan praten, zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad.

Met de regen keert de hoop op een einde aan de bosbranden terug in Oost-Australië
Na maanden van droogte en nietsontziende bosbranden, kampt het oosten van Australië sinds vrijdag met de zwaarste regenval in bijna twintig jaar. De autoriteiten hopen dat de buien zullen helpen om het vuur waar de brandweer nog geen vat op heeft, onder controle te krijgen.

Het regenwater wordt Australië, eerder geteisterd door bosbranden, met groot enthousiasme verwelkomd. Beeld EPA
Het regenwater wordt Australië, eerder geteisterd door bosbranden, met groot enthousiasme verwelkomd.Beeld EPA

Vanavond op televisie

(Drama, Adam McKay, 2015) Dit informatiedichte drama over de kredietcrisis biedt in 130 wonderbaarlijk swingende minuten een groot publiek intelligente inzichten in een voor velen ondoorgrondelijke wereld. Het gevoel van een wereld die op overkoken staat, wordt versterkt door de onrustige beeldtaal. De camera zoomt nerveus en quasidocumentair in, korte sequenties zitten vol videoclipflarden en de editor knipt soms de laatste woorden van een uitgesproken zin weg. Actrice Margot Robbie vertelt, als zichzelf, ondertussen in een bubbelbad over de valkuilen van hypotheekobligaties. Meer tv-tips vindt u hier.

Opinie

Rampweek voor de belangrijkste democratie ter wereld
De VS zijn ten prooi gevallen aan een vorm van tribalisme.

VVD-senator Anne-Will Duthler moest van het partijbestuur de Eerste Kamerfractie verlaten, omdat ze zich als senator schuldig had gemaakt aan belangenverstrengeling met haar commerciële adviesbureau. Beeld HH / Illustratie Matteo Bal
VVD-senator Anne-Will Duthler moest van het partijbestuur de Eerste Kamerfractie verlaten, omdat ze zich als senator schuldig had gemaakt aan belangenverstrengeling met haar commerciële adviesbureau.Beeld HH / Illustratie Matteo Bal

Aanraders van de redactie

Het spijt me. Punt. Dat hoor je een politicus niet snel zeggen
De VVD blijft de partij met de meeste integriteitsaffaires, zo blijkt uit de achtste Politieke Integriteitsindex, het overzicht van politieke schandalen van het afgelopen jaar. Daarnaast kenden lokale partijen, de PVV en D66 relatief veel problemen. Wangedrag in de vrije tijd, zoals dronkenschap en fraude, blijft het grootste probleem voor Nederlandse politici.

In Nederland ben je ‘Marokkaan’ of ‘Chinees’ als het zo uitkomt
In Nederland geboren of niet, hier ben je ‘Marokkaan’ of ‘Chinees’ als het zo uitkomt, zo werd deze week maar weer eens bevestigd. Wellicht komt dat door onze exclusieve identiteitsbeleving, denkt Olaf Tempelman.

Is vast werk bezig aan een nieuwe opmars?
De Wet arbeidsmarkt in balans werd op 1 januari van kracht. Flex en vast moeten meer naar elkaar toegroeien. Zijn de eerste effecten van de wet al zichtbaar en begint Nederland nu ook echt aan een van de grootste arbeidsmarkthervormingen ooit?

null Beeld Eva Faché / Claudie de Cleen
Beeld Eva Faché / Claudie de Cleen

‘Een vaginale bevalling is gewoon niet voor alle vrouwen geschikt’
We moeten af van het automatisme van de vaginale bevalling, zegt aanstaand hoogleraar gynaecologie Bas Veersema. ‘Het lichaam van een vrouw is eigenlijk steeds minder geschikt geworden om een kind te baren.’

Hoe veranderden een agent en drie conducteurs in Marokkanen?
Loes Reijmer bracht deze week veel tijd door in het hoofd van Thierry Baudet, om te begrijpen wat er aan zijn veelgenoemde tweet voorafging. Is er iets misgegaan in het navertellen van het verhaal door de twee vriendinnen of heeft de Forumleider de situatie moedwillig verdraaid?

Actrice Florence Pugh haalde in één jaar de Drievuldigheid van de 21ste-eeuwse filmster binnen
Het was (en is) het filmjaar van Florence Pugh (24). De Oscargenomineerde actrice maakt furore met een reeks uiteenlopende rollen. Nu is de Engelse te zien in Little Women.

Actrice Florence Pugh (24): ‘Ik kan echt niks anders.’ Beeld Hollandse Hoogte / Jingyu Lin
Actrice Florence Pugh (24): ‘Ik kan echt niks anders.’Beeld Hollandse Hoogte / Jingyu Lin
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden