NieuwsbriefVolkskrant Avond

Volkskrant Avond: Rutte III gered: akkoord bereikt over kinderpardon | Onderwijsassistent Gerrit Keeman doet zijn verhaal over filmpje waarin hij leerling in de nek greep

Redactie
Klaas Dijkhoff (VVD) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) in de Tweede Kamer tijdens een onderbreking van het coalitieoverleg over het kinderpardon.  Beeld
Klaas Dijkhoff (VVD) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) in de Tweede Kamer tijdens een onderbreking van het coalitieoverleg over het kinderpardon.

Vandaag belangrijk

Rutte III gered: eindfase asielbeleid op de schop
De coalitiepartijen van Rutte III zijn er na dagen van koortsachtig overleg in geslaagd om een kabinetscrisis af te wenden. In ruil voor een versoepeling van het kinderpardon en een tijdelijke uitzetstop, krijgt de VVD op andere vlakken juist een restrictiever beleid. Het kabinet gaat onder andere de discretionaire bevoegdheid van de staatssecretaris van Asiel op de schop nemen, melden ingewijden.

Hoe regel je rekeningrijden? De vijf grootste kwesties
Een ruime meerderheid van Nederland is voorstander van rekeningrijden. Maar om het in te kunnen voeren, moeten er nog veel besluiten worden genomen. De vijf belangrijkste kwesties.

Kibbelende computers oorzaak van haperende Intercity Direct, jaarabonnementshouders krijgen 100 euro terug
De Nederlandse Spoorwegen hebben slecht nieuws en goed nieuws voor de reizigers met de Intercity Direct. Het slechte nieuws: uw trein komt geregeld piepend tot stilstand omdat twee boordcomputers ruzie hebben. Het goede nieuws: de leverancier van de treinen voor de hsl denkt eindelijk te hebben achterhaald waarom de computers ruzie krijgen.

Protest tegen de vrijlating van Asia Bibi. Beeld EPA
Protest tegen de vrijlating van Asia Bibi.Beeld EPA

Asia Bibi vrijgesproken: Wat betekent dit voor Bibi, en voor Pakistan?
Het Pakistaanse hooggerechtshof heeft dinsdag een beroep tegen de vrijspraak van de wegens godslastering ter dood veroordeelde Asia Bibi afgewezen. Wat betekent dit voor Bibi, en voor Pakistan?

Video van de dag

Volkskok Loethe Olthuis maakt een pompoentajine die zowel lekker als duurzaam is. Ook als je geen tajine hebt.

Tv-tips

Honderd minuten lang probeert Robert Redford in All is Lost (SBS 9, 20.30 uur) vrijwel tekstloos, zonder scenariogrepen of verdere flashbacks, te overleven nadat zijn solozeiltocht op de Indische Oceaan finaal is mislukt. Op Veronica (20.30 uur) gaat Matthew McConaughey in Christopher Nolans oogstrelende Interstellar de ruimte in, op zoek naar een nieuwe planeet waar de mens kan aarden. Meer tv-tips vindt u hier.

Uit de krant van morgen

Ook na dat filmpje vindt Gerrit Keeman dat je een leerling best in zijn nekvel mag grijpen
Onderwijsassistent Gerrit Keeman wil zijn verhaal kwijt na het ‘incident’ waarbij hij een leerling in de nek greep. ‘Een beetje meer orde en tucht kan geen kwaad.’

De curieuze DWDD-uitzending over privacy in zeven fragmenten
Het leek maandagavond wel of complotdenkend internet aan tafel zat bij gastheer Matthijs van Nieuwkerk. De apocalyptische boodschap: het Systeem heeft ons in zijn klauwen en ons brein is gehackt. Er is veel kritiek, ook van minister Ollongren.

Jack de Vries Beeld Anouk van Kalmthout
Jack de VriesBeeld Anouk van Kalmthout

Jack de Vries verloor zijn geliefde Melissa: ‘Ze leefde alsof ze maar de helft van de tijd had, alsof ze voorvoelde wat zou komen’

Anderhalf jaar geleden overleed Melissa, de vrouw met wie oud-staatssecretaris Jack de Vries een kind van 2 had. De voormalige CDA-spindoctor spreekt met de Volkskrant voor het eerst uitvoerig over de dood van zijn geliefde.

Advocaat ‘Noffel’ eist opheldering over rol Iran bij moord in Almere
Justitie moet meer onderzoek doen naar de rol die Iran zou hebben gespeeld bij de moord op de Iraanse dissident ‘Ali Motamed’. Dit heeft advocaat Inez Weski dinsdag bepleit tijdens de inleidende zitting tegen Naoufal ‘Noffel’ F., die door Justitie als opdrachtgever wordt gezien.

null Beeld Peter van Hugten
Beeld Peter van Hugten

Waarom het moeilijker wordt om de verzekering te tillen
Verzekeraars slagen er beter in fraudeurs op te sporen. Die valse claims kosten huishoudens zeker een paar tientjes per jaar aan premie. Vier manieren om fraude in toom te houden.

Column: Bohemian Rhapsody is de slechtste film in jaren: rock-’n-roll uitgelegd aan ome Arie en tante Bep
Nico Dijkshoorn kan er niets beters van maken dan dit: Bohemian Rhapsody is gewoon een slechte film. Dat het script lijkt geschreven door het Jeugdjournaal is maar een van de minpunten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden