NieuwsbriefAvond

Volkskrant Avond: Problemen schoolexamens VMBO Maastricht al in 2016 bekend | Zijn verklaringen Astrid genoeg om Holleeder te veroordelen?

Goedenavond. Zowel de onderwijsinspectie als de schoolleiding van het VMBO Maastricht was al in november 2016 op de hoogte van problemen rond de schoolexamens. De ouders van zeker vijftien leerlingen hebben toen meerdere klachten ingediend bij de school. Verder in de Volkskrant Avond: dit is Yungblud (19), de nieuwe stem van de ontevreden Britse jeugd. 

Leerlingen van het VMBO Maastricht protesteren tegen de beslissing van minister Arie SlobBeeld ANP

Vandaag belangrijk

Onderwijsinspectie en schoolleiding wisten van problemen met schoolexamens VMBO Maastricht
Zowel de onderwijsinspectie als de schoolleiding van het VMBO Maastricht was al in november 2016 op de hoogte van problemen rond de schoolexamens. De ouders van zeker vijftien leerlingen hebben toen meerdere klachten ingediend bij de school waarin zij signaleerden dat scholieren achterliepen op het officiële programma van het schoolexamen. De klachten zijn ook bij de onderwijsinspectie beland. 

Schelden op broer Willem Holleeder is niet genoeg voor een veroordeling
Meer dan veertig verklaringen legde Astrid Holleeder af tegen haar broer Willem, die alles weerlegt. Ook haar gespreksopnamen lijken onvoldoende voor een veroordeling. Toch ligt er wel tastbaar bewijs. 

Niet schrikken: de wetenschap staat op het punt leven te maken
De kans is groot dat wetenschappers er de komende decennia in slagen om ‘synthetisch leven’ te maken uit losse moleculen. Dat zal ontzagwekkende gevolgen hebben, voor de biotechnologie en geneeskunde, maar ook voor de manier waarop we de wereld bezien.

WK-blog - België met negen 'nieuwe' spelers in basiself tegen Engeland
Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste voetbaltoernooi ter wereld.

Video van de dag

Denk jij dat je best goed kunt zwemmen? Dat dacht onze reisredacteur Noël van Bemmel ook. Tot hij besloot om twee keer per week het zwembad in te gaan en een hoofdschuddende badmeester hem aantikte. Nee, schoolslag met je hoofd boven water telt niet. ‘Dat is meer heen en weer peddelen.’ 
Kijk hier hoe het wel moet:

Vanavond op tv

De laatste vijf jaar van David Bowie vastgelegd – kijk de documentaire The Last Five Years om 22.10 uur op Canvas. Directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Kim Putters komt bij Jinek vertellen hoe optimistisch Nederland is over de toekomst (23.00 uur, NPO 1). Al onze tv-tips ziet u hier.

Morgen in de krant

De kronkelige weg naar de Klimaatwet
Nederland krijgt een klimaatwet, maar de weg ernaartoe was lang en kronkelig. Hoogdravende idealen gingen hand in hand met opportunisme. Reconstructie van een politieke bevalling.

De belangrijkste les van de videoscheidsrechter: wacht even met juichen
Als de poulefase van het WK voetbal iets heeft duidelijk gemaakt, is het wel dat het profvoetbal radicaal verandert met de komst van de videoscheidsrechter. Welke lessen kunnen er worden getrokken?

Moet ik voor mijn ex de uitkering betalen?
Ik ben in 2014 na vijf jaar en drie maanden gescheiden van mijn partner. Ik hoorde dat zij binnenkort een bijstandsuitkering gaat aanvragen. Klopt het dat de gemeente eist dat ik daaraan meebetaal?

Het werd tijd dat Amsterdam een vrouwelijke burgemeester kreeg
Femke Halsema zou vrouwen een groot plezier doen door niet te proberen te bewijzen dat ze net zo is als haar mannelijke voorgangers, maar door haar eigen authentieke leiderschapsstijl in te zetten, betoogt politiek adviseur Julia Wouters.

Zanger YungbludBeeld Peggy Kuiper

Zanger Yungblud is de stem van de ongehoorde Britse jeugd
Down the Rabbit Hole is gewaarschuwd: de Engelse zanger Dominic Harrison (19) brengt een orkaan aan energie met zich mee. Als Yungblud heeft hij zich met zijn liveshows en scherpe ­teksten opgewerkt tot de stem van de ­ontevreden Britse jeugd.

Aaf leerde door Femke Halsema: je kunt op Twitter beter een hashtag zijn dan een apenstaartje
Femke Halsema is sinds twee jaar een hashtag, want ze zit niet meer op Twitter, schrijft Aaf Brandt Corstius. ‘Dus je kunt haar niet direct aanspreken met een apenstaart voor haar naam. Als je op Twitter iets tegen haar wilt roepen over de linkse kerk of het verbijsterende feit dat ze een vrouw is, dan moet je dat tegen #femkehalsema doen.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden