VolkskrantAvond

Volkskrant Avond: Over zes uur treffen Kim en Trump elkaar, volg alles in ons liveblog | Chemotherapie kan soms gewoon aan huis

Goedenavond. Nog ongeveer zes uur en dan treffen Kim Jong-un en president Trump elkaar in Singapore. Op de late maandagavond (lokale tijd) kreeg Kim nog een tour langs de highlights van de stad. Ongebruikelijk voor de Noord-Koreaanse dictator. Mis – ook vannacht - niets van de historische top: vanaf 03.00 uur leest u alles in ons liveblog. Verder in uw avondnieuwsbrief: thuis chemotherapie krijgen was tot voor kort ondenkbaar. Nu experimenten grote kankercentra ermee.

Mensen nemen foto's van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un als hij arriveert in het Marina Bay Sands in Singapore.

Vandaag belangrijk

Op naar de top - Avondje uit: Kim wordt als popster toegejuicht in hotel-casino Singapore
Dinsdag treffen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump elkaar in Singapore. Onze verslaggevers Michael Persson en Jeroen Visser zijn ter plekke en houden hier de laatste updates in aanloop naar de belangrijke top bij.

Alles wat Michael P. zegt wijst in één richting: het is hem allemaal overkomen
Vandaag is in Utrecht de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Michael P. begonnen. Hij wordt verdacht van het verkrachten en doden van Anne Faber. Lees hier het hele artikel. (+)

Europese asielafspraken werken niet (voor Nederland): terugsturen kan, maar lukt zelden
De Europese afspraken over het terugnemen van asielzoekers worden niet goed nageleefd. Nederland kan asielzoekers terugsturen naar een ander Europees land als zij daar eerder geregistreerd stonden, maar dit lukt slechts in een kleine 15 procent van de gevallen. Deze zogenoemde ‘Dublinclaims’ zijn daarmee veel minder succesvol dan tot nu toe werd aangenomen.

Canada voelt zich overvallen door kille wind uit de VS van Trump
'Slapen naast een olifant', zo beschreef de vroegere Canadese premier Pierre Trudeau eens hoe het is om in het buurland van de Verenigde Staten te zijn. Nu is zijn zoon Justin Trudeau, de huidige premier van Canada, wakker geworden half onder de olifant. Na afloop van de G7-top in Quebec overlaadden president Trump en diens medewerkers hem met een stroom van beledigingen. Lees hier het hele artikel. (+)

Donald Trump en Justin Trudeau.

Video van de dag

Er is een ongeschreven regel in Rusland: als iets verboden is, moet je het juist doen. Net als het beklimmen van de hoge televisietoren in Jekaterinenburg: 220 meter hoog en levensgevaarlijk. Toch blijven veel Russische jongeren de toren opgaan. En dat loopt vaak verkeerd af. Dus waarom blijft de Russische jeugd klimmen?

Vanavond op tv

Ter gelegenheid van de release van Jurassic World: Fallen Kingdom, haalt Veronica twee beroemde monsterfilms van Steven Spielberg van stal: Jurassic Park (20.30 uur) en direct daarop volgend Jaws (23.05 uur). Behoefte aan iets informatievers? Kijk de docu Grenfell (BBC 1, 21.30 uur), waarin slachtoffers, getuigen, buurtbewoners en hulpverleners rond de afgebrande Grenfell-flat in Londen een jaar lang werden gevolgd. Bekijk hier de rest van de tv-tips.

Morgen in de krant

Wat Noord-Korea echt wil? De expert mag het weten
Aan experts geen gebrek die zeggen te weten wat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wil. Maar hun oordelen lopen sterk uiteen. Hoe krijg je vat op een regime dat zich doelbewust in mist hult?  

Chemotherapie kan soms gewoon aan huis: ‘al die ziekenhuisbezoeken ben je op een gegeven moment helemaal klaar mee’
Thuis chemotherapie krijgen was tot voor kort ondenkbaar. Nu experimenten grote kankercentra ermee en volgend jaar neemt Zilveren Kruis het op in het inkoopbeleid. Voor Karin Hulshoff is het een uitkomst: al die ziekenhuisbezoeken, ‘daar ben je op een gegeven moment helemaal klaar mee’.  Lees hier het hele artikel. (+)

Hoofddoek gaat prima samen met feminisme
Het was te voorspellen, in het kielzog van het SCP-rapport dat voortborduurt op het bestuderen van die vreemde mensensoort die zich moslims noemt (we weten nu dat je moslims hebt in wel vijf smaken, dat is winst vergeleken bij de tijd dat we deden alsof alle moslims één pot nat waren), denkt Daniela Hooghiemstra (O&D, 11 juni) dat de hoofddoek feministes confronteert met een dilemma.

Het stikt van de schurft in studentenhuizen - klopt dit wel?
Berichten verspreiden zich razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: ‘Toename van schurft onder studenten’.

Dit mag u niet missen in aanloop naar en tijdens het WK-voetbal
Ook zonder Nederland gaat het WK voetbal gewoon door. V warmt u op met enkele al dan niet nutteloze feiten, zodat u deze maand geen pleefiguur hoeft te slaan bij de koffieautomaat.

Sylvia Witteman zag hoe een man werd geholpen door ambulancepersoneel: 'Ik voelde mijn hart zwellen van trots'
Sylvia Witteman zag bleke man op de stoep zitten. De ambulancebroeders omzwermden en betastten hem als was hij een racewagen bij een pitstop. Lees hier de column van Sylvia Witteman

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden