Volkskrant Avond: Noord-Korea wil praten over ontmanteling kernwapens | Hierom loopt uw digitale klok achter

Goedenavond. Het Noord-Koreaanse regime is bereid zijn kernwapens op te geven als er geen 'militaire dreiging' meer is en de veiligheid van het land is 'gegarandeerd'. Het is de eerste keer dat het regime van Kim Jong-un zich bereid toont zijn nucleaire arsenaal op te geven, bericht onze correspondent vanuit Zuid-Korea. Ook in uw avondnieuwsbrief: nee, u bent niet gek geworden, uw digitale klokken lopen echt allemaal zo'n zes minuten achter. En dat komt door gebakkelei tussen Servië en Kosovo.

Redactie
Kim Jong-un lacht terwijl hij de delegatie uit Zuid-Korea ontvangt. Beeld afp
Kim Jong-un lacht terwijl hij de delegatie uit Zuid-Korea ontvangt.Beeld afp

Vandaag belangrijk

AIVD: dreiging digitale spionage en aanvallen neemt toe, risico voor nationale veiligheid
Digitale aanvallen en spionage vormen een steeds grotere dreiging voor Nederland. Deze digitale dreiging zal de komende jaren nog verder toenemen en vormt een risico voor de nationale veiligheid. Dat schrijft de inlichtingendienst AIVD in zijn jaarverslag over 2017.

Door een jarenlange ruzie tussen Kosovo en Servië lopen digitale klokken in heel Europa achter
Nee, u bent niet gek geworden: het digitale klokje op de oven loopt écht zo'n zes minuten achter. Net als de wekkerradio, de klok van de cv en alle andere digitale klokken die zijn aangesloten op het stroomnet - in heel Europa. De reden: gebakkelei tussen Servië en Kosovo, heeft de Europese koepel van netbeheerders Entso-E bekendgemaakt.

Tientallen homoposters van Suitsupply besmeurd, beklad of ingegooid
De reacties online op de posters met twee zoenende mannen had Suitsupply wel aan zien komen. Maar dat de borden ook zouden worden besmeurd, beklad, ingegooid en afgeplakt - dat had de pakkenfirma niet verwacht. Tientallen reclameposters in het hele land vielen aan vandalen ten prooi.

Een van de twee gewraakte reclameposters van pakkenmerk Suitsupply. Beeld Suitsupply
Een van de twee gewraakte reclameposters van pakkenmerk Suitsupply.Beeld Suitsupply

Consument keert zich af van de dieselauto, Toyota stopt met verkoop in Europa
Daar heb je het al: Toyota stopt dit jaar met de verkoop van dieselauto's in Europa. Slechts een enkele pick-uptruck zal nog een dieselmotor krijgen, de rest van de modellen zal op benzine lopen, al dan niet ondersteund door een elektromotor. Het besluit, gisteren bekendgemaakt tijdens de autobeurs van Genève, is de zoveelste aanwijzing dat de dieselauto zijn langste tijd gehad heeft.

Video van de dag

Iedereen houdt van symmetrie, maar natuurkundigen nog wel het meest. Sterker nog, de hele natuurkunde komt eigenlijk neer op het zoeken naar symmetrie; wie het vindt, kan meteen een ticket naar Stockholm boeken om een Nobelprijs op te halen. Hoe zit dat precies?

Vanavond op tv

In De Monitor (NPO2, 21.30 uur) gaat het vanavond over intimidatie op de werkvloer. Werkgevers zijn volgens de arbowet verplicht om een veilige werkomgeving te creëren, maar uit inspecties blijkt dat slechts 25 tot 40 procent van de bedrijven goed optreedt tegen ongewenst gedrag. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Zuid-Korea: Noord-Korea is bereid te praten met VS over verwijderen kernwapens
Het Noord-Koreaanse regime is bereid zijn kernwapens op te geven als er geen 'militaire dreiging' meer is en de veiligheid van het land is 'gegarandeerd'. Dat hebben Zuid-Koreaanse functionarissen dinsdag gezegd na hun terugkeer uit Pyongyang, waar ze een ontmoeting hadden met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

'Wil je vechten, kom dan!' - Frank Bakker is de Amsterdamse fietsjungle zat
Frank Bakkers plan om de burgemeester van Amsterdam te dagvaarden ontstond toen hij afgelopen herfst in zijn auto over de smalle Brouwersgracht reed. (+)

De Amerikaans-Jemenitische Mokhtar Alkhanshali haalt koffie uit een land in oorlog
Het nieuwe non-fictieboek van Dave Eggers heet De monnik van Mokka. Het gaat over Mokhtar Alkhanshali (29), geboren en getogen in San Francisco. Zijn droom: groot worden met exquise koffie uit het land van zijn ouders, Jemen. Waarom wil een mens koffie halen uit een land in oorlog? (+)

Mokhtar Alkhanshali Beeld Daniel Cohen
Mokhtar AlkhanshaliBeeld Daniel Cohen

Krijgt de burger het eindelijk voor het zeggen in de data-economie?
De nieuwe privacywet waarover de Tweede Kamer donderdag debatteert, moet een rem zetten op de onstilbare honger van bedrijven naar persoonlijke gegevens. Krijgt de burger het eindelijk voor het zeggen in de data-economie? (+)

'Ik ben altijd wel heel sterk geopinieerd geweest over wat wel en niet goed was'
Hoofdredacteur Philippe Remarque noemt hem een van de smaakmakers van de krant. Chef van Sir Edmund Chris Buur vertelt over zijn dilemma's, fascinaties en de drijfveer om meer te weten.

Chris Buur Beeld Sanne De Wilde
Chris BuurBeeld Sanne De Wilde

Twee oudere mannen op een bankje bij de koffieautomaat van de Jumbo in Hilversum
Dit duo werd geïnterviewd voor een artikel en sprak, als je het stuk moest geloven, in koor. Aaf weet zeker dat dit zo ongeveer precies de afspiegeling is van de Nederlandse samenleving die we nodig hebben. Op alle vragen zullen ze, dat weet ze ook zeker, een antwoord hebben. (+)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden