Nieuwsbrief Volkskrant Avond

Volkskrant Avond: Met nieuwe sancties Iran zet Trump de EU voor het blok | Ook zoveel wespen? Zo voorkom je overlast

Goedenavond. Het is weer Trump tegen de rest. Na het herinvoeren van de economische sancties tegen Iran gaat hij een stap verder: ‘Iedereen die zaken doet met Iran, kan NIET zaken doen met de Verenigde Staten’, aldus de president op Twitter. Daarmee zet hij de EU voor het blok. Verder in de Volkskrant Avond: ook altijd aan het eind van uw geld een stukje maand over? Kelly niet: het lukt haar om met een minimaal inkomen acht keer per jaar op verre vakanties te gaan. Hoe doet ze dat en kunt u het ook leren?

Een Iraneese vrouw loopt langs een muurschildering van een pistool op de muur van de voormalige ambassade van de Verenigde Staten. Beeld AFP

Vandaag belangrijk

Trump tegen de rest: ‘Wie zaken doet met Iran, kan geen zaken doen met de Verenigde Staten’
Trump voert sancties weer in tegen Iran en waarschuwt Europa en de rest van de wereld.

Zelfmoordgolf onder New Yorkse taxichauffeurs door Uber en andere vervoersapps
New York kampt met zelfmoorden onder taxichauffeurs. De reden: de explosieve toename van het aantal Uber- en Lyft-taxi’s in de stad. De apps beconcurreren reguliere taxi’s en verergeren het verkeersinfarct in New York. Woensdag vergadert de gemeenteraad over maatregelen.

Elektronische hulpsystemen sturen auto geregeld van de wal in de sloot
Van ‘superieur’ naar ‘gevaarlijk’: elektronische hulpsystemen om veiliger auto te rijden hebben nog een lange weg te gaan. ‘Je kunt maar beter goed blijven opletten, want ze hebben het geregeld mis.’

China verbiedt Winnie de Poeh-film: de teddybeer lijkt teveel op president Xi
Knuffelbaar of stevig gebouwd? De vergelijking met Winnie de Poeh valt bij het Chinese staatshoofd niet in goede aarde.

Xi Jinping wil niet worden vergeleken met Winnie de Poeh.

Video van de dag

Hij stond (per ongeluk!) aan de basis van China's eenkindpolitiek

We kunnen wel stoppen met vlees eten, nooit meer met de auto gaan of vliegtuigen afschaffen, maar het beste voor het milieu is om ons niet meer voort te planten. Of zoals in China: de eenkindpolitiek. Maar wie zorgde (per ongeluk) voor dit beleid?

Vanavond op tv

Zelden was The Terminator zo actueel als vandaag. Reden genoeg dus om aan te schuiven voor deel 2 van de reeks, om 20.30 uur op Veronica. In De Opvolgers (NPO 1, 22.15 uur) loopt presentator Sander Schimmelpenninck mee met de ondernemende tweelingbroers Tim en Tom Coronel. Onze complete tv-selectie vindt u hier.

Morgen in de krant

Lombok slaapt vanavond buiten, al is het maar voor de zekerheid
De bewoners van afgelegen dorpen op Lombok zorgen drie dagen na de verwoestende aardbeving voor zichzelf. Want als je arm bent en in een verscholen dessa woont is er niemand anders die je helpt. Ook nu niet.

Een man redt wat spullen uit een verwoest huis in het noorden van Lombok. Beeld AFP

Na de gifspuit wordt het stil in het wespennest
Het lijkt alsof dankzij de hittegolf een nationale wespenplaag is uitgebroken, maar 'dit is een normaal wespenjaar'. Niet meteen wegspuiten, want de geelzwarte zoemers eten veel muggen en vliegen.

Waarom we van nature niet verstandig omgaan met geld
De menselijke geest denkt aan hier en nu. Sparen voor later moet je leren, we geven liever geld uit aan dat etentje vanavond dan aan die wasmachine over een half jaar. Toch lukt het Kelly om met een minimaal inkomen acht keer per jaar op vakantie te gaan. Hoogleraar Wilco van Dijk legt uit hoe dat moet

Krakers doen met Wassenaarse villa wat ‘krottenkoning’ nalaat: opknappen
In Wassenaar staat Huize Ivicke al jaren leeg. De gemeente krijgt moeilijk greep op de eigenaar, bijgenaamd de krottenkoning. Krakers hebben nu het heft in eigen handen genomen.

Het gekraakte Huize Ivicke, gezien vanaf de N44 in Wassenaar. Beeld Bart Dirks

Hoe was Ryanne van Dorst zélf op school? ‘Als het aan mij lag, ging ik de hele dag gitaar spelen’
Wee de oud-leraren van Ryanne van Dorst (33). Met een grote mond, gescheurde broek en elektrische gitaar denderde ze door haar middelbareschooltijd.

Ik heb een zwak voor Melania
De vaak cryptische berichten die Melania Trump de wereld instuurt via haar persoonlijke woordvoerder die haar man tegenspreken, haar ‘veelzeggende’ daden en het beeld van de First Lady op 10 centimeter hoge stiletto’s toen ze een jaar geleden met haar man naar de door een orkaan getroffen stad Houston afreisde, hebben columnist Heleen Mees voor haar gewonnen. ‘Zo bewust van zichzelf en toch zo losgemaakt van haar omgeving.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden