Volkskrant AvondDinsdag 8 september

Volkskrant Avond: Inspectie wijst op belang zorgmedewerkers en leraren bij coronatest | Wie is het mikpunt van Veronica Inside? 1.655 fragmenten geanalyseerd

Studenten beginnen aan het nieuwe studiejaar op de PABO. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wil dat onder andere leraren voorrang kunnen krijgen bij het aanvragen van een coronatest. Beeld ANP
Studenten beginnen aan het nieuwe studiejaar op de PABO. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wil dat onder andere leraren voorrang kunnen krijgen bij het aanvragen van een coronatest.Beeld ANP

Nieuws

Inspectie Gezondheidszorg wijst op belang zorgmedewerkers en leraren bij coronatest
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wil dat de minister van Volksgezondheid nadenkt over voorrang voor zorgmedewerkers, leraren en jeugdhulpverleners bij het aanvragen van een coronatest.

Uitstoot CO2 zal nooit meer zo hoog zijn als in 2019, dankzij corona
De uitstoot van broeikasgas komt dit jaar 8 procent lager uit dan vorig jaar. Maar het blijft niet bij dit ene jaar: die plotselinge teruggang in uitstoot zal niet gecompenseerd worden door latere stijgingen.2019 is het jaar met de hoogste uitstoot van CO2 ooit.

Rabobank: dip op komst op huizenmarkt, vooral in studentensteden
De Rabobank verwacht in 2021 een prijsdaling van Nederlandse huizen van gemiddeld 0,8 procent. Die afname is een kleine correctie op de sterke opmars (zo’n 7 procent) van de prijzen die de woningmarkt dit jaar nog doormaakt.

Live: Reisadvies in delen van Frankrijk aangepast naar ‘oranje’ | Eredivisiewedstrijden live te zien in Pathé
Vijf Franse departementen kleuren ‘oranje’ vanwege een ernstige toename van besmettingen. En in tien bioscopen die gevestigd zijn in steden waar ook een eredivisieclub zit, worden wekelijks de wedstrijden van de clubs uit die stad vertoond. Lees meer in ons liveblog.

Ondanks toenemende druk op Ollongren worden huren niet bevroren
Een voorstel om de huren in Nederland voorlopig te bevriezen, is vandaag ternauwernood verworpen. Te drastisch, vindt minister Kajsa Ollogren. Wel belooft ze op Prinsjesdag met een compensatie te komen voor huurders die in de knel komen.

Van de toevallige passant in de supermarkt tot andere sporters op het sportveld: per ontmoeting mag de besmettingskans dan miniem zijn, bij veel ontmoetingen per dag wordt het gevaar op overdracht ineens reëel. Beeld Arie Kievit
Van de toevallige passant in de supermarkt tot andere sporters op het sportveld: per ontmoeting mag de besmettingskans dan miniem zijn, bij veel ontmoetingen per dag wordt het gevaar op overdracht ineens reëel.Beeld Arie Kievit

Aanraders

Steeds meer besmettingen in Nederland, maar waar zit het lek?
Ongeveer zeven op de tien keer lukt het niet te achterhalen waar een besmetting met het coronavirus precies is ontstaan. Waar vinden die besmettingen dan wel plaats?

Wie is het mikpunt van Veronica Inside?
De mannen van VI maken harde grappen. Homofoob, vrouwonvriendelijk en racistisch, zeggen critici. Onzin, zeggen de makers, iederéén wordt op de hak genomen. Wie heeft er gelijk? Een analyse van 1.655 fragmenten.

Zonder besmette directeur Prudhomme trekt de Tourkaravaan verder door Frankrijk
De angst zat er goed in, bij wielrenners, begeleiding en organisatie. Zou er tijdens de Tour de France massaal positief worden getest rond de eerste rustdag? Die angst bleek ongegrond.

Chaos op het veld, dreigende overmoed: Oranje heeft een gids nodig
Op de weg die ze samen zijn ingeslagen en samen willen vervolgen, begingen de internationals van Oranje een misstap tegen Italië. Onbewust en in stilte vragen ze om een gids.

Baudets ‘herstelplan’ voor Nederland: in een kwartiertje heel Nederland door en elanden in de Haarlemmermeer
Dinsdagavond presenteerde Forum voor Democratie – onderbroken door een ‘veiligheidsissue’ waarbij weinig aan de hand bleek – haar toekomstvisie voor 2040. En het moet gezegd worden: Baudet durft te dromen.

Column: Ik verlang terug naar tv vol mensenmassa’s en speekseluitwisseling
Er is een nieuw tv-seizoen aangebroken met programma’s die zijn opgenomen in coronatijd. Bredere talkshowtafels, Holland’s Got Talent met publiek in een andere ruimte en datingshows waarin niet gezoend mag worden. Aaf Brandt Corstius vindt het niks.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden