VOLKSKRANT AVONDVrijdag 24 juli

Volkskrant Avond: Het virus flakkert op, de onrust groeit, scepsis over kabinetsbeleid neemt toe | Steeds meer mensen dragen een beugel: zijn ze echt altijd nodig?

Hubert Bruls (l), voorzitter van het Veiligheidsberaad, en minister Ferd Grapperhaus (Justitie) op weg naar de persconferentie waarop ze de onrust de kop proberen in te drukken Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant
Hubert Bruls (l), voorzitter van het Veiligheidsberaad, en minister Ferd Grapperhaus (Justitie) op weg naar de persconferentie waarop ze de onrust de kop proberen in te drukkenBeeld Freek van den Bergh / de Volkskrant

Vandaag belangrijk

Het virus flakkert op, de onrust groeit, scepsis over kabinetsbeleid neemt toe
Onrust in de Tweede Kamer, tegendraadse adviezen van deskundige, onenigheid met burgemeesters. De eerste nieuwe stijging van het aantal coronabesmettingen laat zien hoe broos het draagvlak voor het coronabeleid is.

Onafhankelijke Hongaarse nieuwssite Index tot zwijgen gebracht
Sinds de verkiezingsoverwinning van de Hongaarse premier Orbán in 2010 hebben oligarchen die hem steunen ruim 470 perstitels opgekocht en monddood gemaakt. Het jongste slachtoffer is de onafhankelijke nieuwssite Index.hu.

Adjunct-hoofdredacteur Veronika Munk spreekt de redactie toe nadat het gros heeft besloten op te stappen uit solidariteit met de ontslagen hoofdredacteur Szabolcs Dull.  Beeld REUTERS
Adjunct-hoofdredacteur Veronika Munk spreekt de redactie toe nadat het gros heeft besloten op te stappen uit solidariteit met de ontslagen hoofdredacteur Szabolcs Dull.Beeld REUTERS

Zorgmedewerkers willen voorrang bij coronatests nu wachttijden oplopen
De wachttijden voor een test lopen snel op. Het kan dagen duren voordat de uitslag bekend is, en al die tijd kunnen zorgmedewerkers niet aan de slag in de (corona)zorg. Onbestaanbaar, vinden de drie zorgorganisaties.

Live: Scherpere controle in Duitsland en Frankrijk bij terugkeerders
Duitsland en Frankrijk gaan scherper controleren op mensen die terugkeren uit het buitenland. Beide landen geven de mogelijkheid om op de luchthaven al te testen.

Aanraders van de redactie

Gezondheidseconoom Xander Koolman: ‘De ervaring in maart heeft geleerd dat het kabinet achter de feiten aanliep’
Er moet nu worden gehandeld, vinden vier experts die door het kabinet zijn gevraagd het coronabeleid tussentijds te evalueren. Onder hen gezondheidseconoom Xander Koolman: ‘Er is een gebrek aan urgentiegevoel dat niet past bij de huidige signalen’.

Steeds meer mensen dragen een beugel: zijn ze echt altijd nodig?
Bijna de helft van de jongeren krijgt tegenwoordig een beugel. Nu is ook bij volwassenen de beugel aan een opmars bezig. Zijn al die ingrepen echt medisch noodzakelijk?

null Beeld Valentina Vos
Beeld Valentina Vos

We zijn er klaar voor. Klaar om weer te laat te zijn
‘De verleiding is groot om nieuwe uitbraken van covid-19 zo veel mogelijk te voorkomen en anders in de kiem te smoren, maar daar bezwijkt Nederland niet voor’ schrijft Kustaw Bessems in zijn column.

Deze kleren deugen: made in Holland, het kan wél
Het kan en moet helemaal anders in de mode, vinden deze jonge ondernemers. Zelf zijn ze maar vast begonnen door alles dichtbij huis te houden: hun hele productie vindt plaats in Nederland.

‘Als ik failliet ga, is 95 procent van Amsterdam failliet’
Ineens moesten alle zaken dicht, die zondag 15 maart. Het personeel kon naar huis. De Amsterdamse grote horecaondernemer Won Yip bleef, als kapitein op het schip.

Won Yip (30 juli 1969) kreeg in Amsterdam vooral bekendheid als enige bewoner van de Dam, met de ingang aan de Damstraat. Daarnaast exploiteert hij horeca op het bekendste plein van Nederland. Beeld Linelle Deunk
Won Yip (30 juli 1969) kreeg in Amsterdam vooral bekendheid als enige bewoner van de Dam, met de ingang aan de Damstraat. Daarnaast exploiteert hij horeca op het bekendste plein van Nederland.Beeld Linelle Deunk

De flexitariër eet nog graag z’n bal gehakt
Steeds meer mensen zeggen minder vlees te eten, en toch gaat er elke dag nog gemiddeld 208 gram vlees per Nederlander doorheen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden