Volkskrant Avond23-09-2019

Volkskrant Avond: Greta Thunberg boos op wereldleiders: ‘Jullie hebben mijn dromen gestolen’ | Per ongeluk op reply-all gedrukt, en nu?

Vandaag belangrijk

Wat betekent het faillissement van Thomas Cook voor Nederlandse klanten?
Het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook dupeert met name Britse vakantiegangers. Maar wat betekent het voor de reizigers die een vakantie hebben geboekt via de Nederlandse tak van de reisreus? 

Taskforce moet ouderen aan passende zorg en huis helpen
Een brede taskforce van overheden en organisaties gaat huisvesting en hulp voor ouderen beter op elkaar afstemmen. Die nieuwe Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de koepel van woningcorporaties, de werkgevers in de zorg en de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken. 

Wetenschappers breken zich het hoofd: houdt uw kat wel van u?
Onder wetenschappers is discussie losgebarsten over een prangende vraag:is uw kat eigenlijk wel aan u gehecht? 

Greta Thunberg boos op wereldleiders: ‘Jullie hebben mijn dromen gestolen’
Een zichtbaar boze en emotionele Greta Thunberg heeft maandag op de VN-Klimaattop in New York de wereldleiders berispt. Zij beschuldigde hen van het verraden van haar generatie door de uitstoot van broeikassen niet aan te pakken. ‘Hoe durven jullie’, zei de Zweedse tiener, die het wereldwijde gezicht is geworden van de groeiende jeugdbeweging tegen het gebrek aan actie voor het klimaat.

Journalist eist rectificatie van Thierry Baudet
Journalist Chris Aalberts noemt het ‘een leugen’, FvD-partijleider Thierry Baudet vindt het ‘een grapje’ een kandidaat-Statenlid stapt op.

Video van de dag 

Frikandelbroodjes, oneetbare salades: het culinaire aanbod op stations laat nogal eens te wensen over. Maar niet in Vlissingen, daar serveren ze de Molukse keuken. En dat is zeldzaam in Nederland. Geef Mooncake zo’n warme kom papeda en ze valt je nooit meer lastig.

Vanavond op tv

Bij Jinek (NPO 1, 23.00 uur) schuiven ervaringsdeskundigen en onderzoekers aan om te praten over de risico’s van borstimplantaten. De Britse journalist Piers Morgan interviewt stervoetballer Cristiano Ronaldo, onder andere over de beschuldigingen van verkachting, om 22.05 uur op NPO 3. Hier vindt u onze complete tv-selectie.

Morgen in de krant

‘Ik zie het vuur branden bij de Papoea’s, dat geeft hoop’
De onrust in Papoea wordt door de Papoea-gemeenschap in Nederland intensief gevolgd. Ook door Nancy Jouwe (52), jongste dochter van Nicolaas Jouwe, bij leven voorman in ballingschap van een toekomstig onafhankelijk Papoea. ‘Ik denk dat Nederland een ereschuld heeft aan de Papoea’s.’

Jeugdherberg van weleer is van zijn pukkels af: ‘We zijn met de tijd meegegaan’
Geen grote slaapzalen, geen verplicht corvee, geen gedeelde keuken meer. De 22 voormalige jeugdherbergen in Nederland hebben hun eigenheid ingeruild en een nieuw publiek gevonden.

Wat je wel en niet moet doen als je een e-mailketting in je inbox krijgt
Elke kantoormens krijgt wel een keer te maken met een e-mail die per ongeluk naar veel te veel ontvangers gaat. Hoe ga je om met pijnlijke antwoorden die naar iedereen zijn gegaan en hoe houd je rust in je inbox?

‘Ik ben voor empowerment van blacks, maar zoek niet overal naar racisme’
Amanda van Hesteren (28) maakte een documentaire over de relatie met haar moeder: ‘Ik ben voor de empowerment van blacks, maar zoek niet overal naar racisme’. 

Van de muziektolk voor doven is het maar een kleine stap naar de beeldende-kunsttolk voor blinden
De muziektolk voor doven wint aan populariteit. Volgens Sylvia Witteman doen die tolken mooi werk: ‘Zo kunnen doven en slechthorenden eindelijk ook eens meegenieten van Waylon, Maan of Duncan’. Maar hoe dat dan gaat met de meer scrabeuze songteksten en al die nigga’s en pussy’s?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden