Nieuwsbrief Volkskrant Avond

Volkskrant Avond: Einde referendum officieel bezegeld | Coach Thaise voetballers: boosdoener of held?

Goedenavond. Nu de Thaise jongens die vastzaten in een ondergelopen grot zijn bevrijd, groeit hun coach, een voormalige monnik, uit tot onderwerp van een nationaal debat. Verder in de Volkskrant Avond: hij is een van de beste rappers van het land en brengt na tien jaar eindelijk zijn debuutalbum uit; we interviewden Mocromaniac.

De tante van Coach Ekapol Chantawong laat een foto zien van de coach en zijn oma op een mobiele telefoon. Beeld AP

Vandaag belangrijk

Thaise voetballers zijn gered – maar is hun trainer nu een held of een boosdoener?
Alle twaalf Thaise jongens zijn gered uit de ondergelopen grot. Hun coach, een voormalige boeddhistische monnik, is nu voorwerp van een nationaal debat.

Twitter haalt bezem door gebruikersbestand en verwijdert 70 miljoen nepaccounts
Beleggers schrokken zich deze week een hoedje, nadat duidelijk werd dat Twitter zijn gebruikersbestand wel erg rigoureus heeft opgeschoond. Tientallen miljoenen (nep)accounts zijn de afgelopen maanden opgeheven.

Bertens moet Duitse vriendin Görges voorrang verlenen op Wimbledon
Kiki Bertens is er niet in geslaagd de laatste vier op Wimbledon te bereiken. De nummer 1 van Nederland werd uitgeschakeld in de kwartfinales na een nederlaag in drie sets: 3-6, 7-5, 6-1

Minister kondigt proef met preventief hiv-medicijn aan die 250 infecties per jaar kan voorkomen
Zo’n 6.500 homoseksuele mannen kunnen de komende vijf jaar meedoen aan een proef met een preventief hiv-medicijn. De verwachting is dat in die periode 1.250 hiv-infecties worden voorkomen.

Video van de dag

De prehistorie in vier minuten
De prehistorie is echt donders lang geleden. Gelukkig is er voor ons - de gehaaste Homo sapiens - Maarten Keulemans, die in nog geen vier minuten uitlegt wat er in al die tijd gebeurde.

Vanavond op tv

Een doodenge, zintuiglijke ervaring: de film Don’t Breathe, te zien op Netflix. Andere Netflix-tip: de keiharde misdaadthriller Shot Caller. Geen zin in een film? Op BBC 2 kunt u om 22.00 uur kijken naar de documentaire How to build a time machine. Onze complete tv-selectie vindt u hier.

Morgen in de krant

40 voor, 35 tegen: de senaat heeft het referendum voor jaren begraven
De Eerste Kamer heeft het einde van het raadgevend referendum nu officieel bezegeld. Maar het debat over de wenselijkheid van referenda gaat gewoon door.

Deze drie lessen kunnen we trekken uit de Brexitsoap
Terwijl de Britten het onderling niet eens kunnen worden over hoe een Brexit eruit moet zien, dreigt uit het oog te worden verloren dat zelfs de zachte Brexit niet op instemming van de EU kan rekenen, schrijft Heleen Mees in haar column. Hoe is het zover gekomen? Dit zijn de drie lessen die we uit de Brexitsoap kunnen trekken.

Is er nog hoop voor Lelystad Airport?
Het leek zo’n mooi idee: vluchten overhevelen naar de polder om Schiphol te kunnen laten groeien. Maar in een week tijd hebben de voorstanders van een groter Lelystad Airport twee flinke tegenslagen moeten incasseren. Is er nog hoop? Het antwoord in vijf vragen.

De verkeerstoren van Lelystad Airport. Beeld ANP

Is een ontbijtreep een gezond ontbijt?
Eet Wijzer: de ontbijtreep. Doctor’s Orders ‘Breakfast in-a-bar’ vindt zichzelf een gezond ontbijt. Is dat waar?

Beeld RV

Veel tijd was MocroManiac kwijt aan mislukte projecten, privéproblemen en de straat: ‘Ik heb haast man’
MocroManiac is al ‘tien jaar in de game’ en pas nu, komende vrijdag, verschijnt het debuutalbum van ‘een van de beste rappers’ van het land. Waarom duurde het zo lang?

MocroManiac. Beeld Ilja Meefout

Hoe overleef ik het voetbalcircus als WK-weduwe?
Vier jaar ouder en wijzer sinds het vorige WK, heeft Aaf haar weduwschap positiever opgevat. Een aantal eenvoudige tips, om tijden waarin gezinsleden extatisch naar het WK kijken wat draaglijker te maken (en minder te scrollen).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.