Volkskrant Avond Dinsdag 23 oktober

Volkskrant Avond: Een Trump-show voor ‘Beautiful Ted’ Cruz in Texas | Waar is het lichaam van Jamal Khashoggi?

Goedenavond. De Turkse president Erdogan zou vandaag ‘de naakte waarheid’ onthullen. Dat zei hij. Maar zijn verklaring had weinig om het lijf en de wereld vraagt zich nog altijd af: waar is het lichaam van Jamal Khashoggi? Verder in uw avondnieuwsbrief: van vluchteling naar olympisch sporter: pas toen er een granaat in het zwembad viel, besefte zwemmer Yusra Mardini dat ze moest vluchten uit Syrië. Nu is ze olympisch sporter. 

President Trump begroet Senator Ted Cruz, beide politici hebben een moeizame relatie. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Vandaag belangrijk

Brussel verwijst Italiaanse begroting naar de prullenbak, harde strijd dreigt tussen Rome en Europese Commissie
De Europese Commissie trekt de bokshandschoenen aan in het gevecht met de rechts-populistische regering in Rome over haar begroting voor 2019. De Commissie verwijst die ontwerpbegroting als onverantwoord naar de prullenbak. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de EU dat een lidstaat budgettair zo hard op de vingers wordt getikt.

Erdogan laat Saoedische kroonprins nog even bungelen
Recep Tayyip Erdogan laat Mohammed bin Salman nog even bungelen. De Turkse president noemde de Saoedische kroonprins niet in zijn toespraak dinsdag tot de parlementsfractie van zijn AK-partij, maar hij weigerde mee te gaan met het officiële verhaal uit Riyad dat journalist Jamal Khashoggi drie weken geleden werd omgebracht door op eigen houtje handelende Saoedische functionarissen.

Recep Tayyip Erdogan neemt applaus in ontvangst na afloop van zijn toespraak. Beeld AFP

Opnieuw een laagterecord; Nederland waterland hoopt vurig op regen
Nederland waterland ondervindt steeds meer hinder van de extreem lage waterstand. Woensdag komt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling bijeen om maatregelen te bespreken. De binnenvaartschippers hopen maar op één ding: ‘Dat het gaat regenen!’

Een kijkcijfer dieptepunt voor RTL Late Night, moet er ingegrepen worden?
Het gaat steeds slechter met RTL Late Night met Twan Huys. Maandagavond bereikte de talkshow een nieuw dieptepunt, in de achtste uitzendweek: 188 duizend kijkers. De show scoort structureel matig en staat doorgaans niet in de dagelijkse top-25 van best bekeken programma’s. Kenners verwachten dat RTL op relatief korte termijn zal ingrijpen.

Video van de dag

Het gevaar van de Nederlandse zebrapadcultuur
Oversteken op een zebrapad is gevaarlijker dan je denkt. Vorig jaar zijn er 13 mensen dood gegaan en honderden mensen gewond geraakt bij aanrijdingen op een zebrapad. Kan dat niet veiliger?

Vanavond op tv

In Brandpunt+ zien we de 40-jarige Lydia. Ze heeft het syndroom van Down en krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De zorginstelling waar Lydia woont is de eerste Nederlandse zorginstelling waar ze op grote schaal gebruikmaken van een ‘sociale robot’ (NPO 2, 21.00 uur). Om 21.00 speelt Ajax thuis tegen Benfica in de groepsfase van de Champions League (Veronica). Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Een trend in de Eerste Kamer: nog maar een enkele senator blijft langer dan twee zittingsperioden aan
Het politiek leiderschap in de Eerste Kamer ondergaat komend voorjaar een ingrijpende gedaanteverwisseling. Van de twaalf lijsttrekkers die in 2015 werden gekozen, keren er hooguit vijf als lijsttrekker terug. 

Voor ‘Beautiful Ted’ Cruz is in Houston slechts een figurantenrol weggelegd in de Trump-show
Eigenlijk is Donald Trump naar Houston (Texas) gekomen om zijn oude rivaal Ted Cruz een steuntje in de rug te geven. Maar al snel draait de avond in het uitzinnige stadion toch vooral uit op een Trump-show, waarin journalisten, Democraten en migranten een stevige sneer krijgen. ‘Build that Wall! Bouw die Muur!’

Internationale ophef, intriges, gruwelijke details - nog steeds vraagt de wereld zich af: waar is Jamal Khashoggi?
De Turkse president Erdogan zou dinsdag vertellen wat er is gebeurd met de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, maar deed dat niet. Een overzicht van de gebeurtenissen sinds Khashoggi op 2 oktober het consulaat in liep.

Yusra Mardini ging van vluchteling naar olympisch zwemmer: ‘Het kwetst mij als mensen zeggen dat ik het niet verdien’
Pas toen er een granaat in het zwembad viel, besefte de Syrische zwemmer Yusra Mardini (20) dat ze weg moest. Haar autobiografie Vlinderslag begint met een helse vlucht, en eindigt op de Olympische Spelen.

Yusra Mardini. Beeld Renate Beense

De hypotheek: het liefst kijken we er niet meer naar om, maar dat zou u beter wel kunnen doen
Uw favoriete bezigheid zal het niet zijn, maar eens opnieuw in uw hypotheek duiken is een goed idee. Het kan zomaar geld schelen.

Aaf Brandt Corstius: Op Funda staan nephuizen waar iedereen in wil wonen
Hoewel Aaf Brandt Corstius weet dat het nooit zal lukken een nieuw huis te kopen, wordt ze er rustig van om toch op Funda te kijken. En daar staan verdacht veel dezelfde huizen op...

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden