Volkskrant Avond: Dumoulin wint tijd op concurrentie | Instagram wémelt van de clichébeelden

Goedenavond. Tom Dumoulin zal met gemengde gevoelens op vandaag terugkijken. Hij werd derde in de cruciale tijdrit in de Ronde van Italië, maar won wel 1 minuut en 15 seconden op rozetruidrager Simon Yates. Dat kan nog een spannende laatste week worden. Verder in deze nieuwsbrief: je zou denken dat Instagram creatief en inspirerend zou zijn. Maar het wemelt werkelijk van de clichés. En China pakt de enorme schuldenlast aan. Dat betekent alleen wel dat hele steden leeg blijven staan.

Tom Dumoulin tijdens zijn tijdrit. Beeld Klaas Jan van der Weij/de Volkskrant
Tom Dumoulin tijdens zijn tijdrit.Beeld Klaas Jan van der Weij/de Volkskrant

Vandaag belangrijk

Dumoulin derde in tijdrit Giro, wint wel 1 minuut 15 op rozetruidrager Yates
Tom Dumoulin is als derde geëindigd in de tweede individuele tijdrit in de Ronde van Italië. De titelverdediger en regerend wereldkampioen tijdrijden had voor de 34,2 kilometer tussen Trento en Rovereto een tijd van 40.22 minuten nodig.

Teruglezen - Peter R. de Vries getuigde opnieuw tegen Holleeder
Voor de tweede keer diende misdaadverslaggever Peter R. de Vries als getuige in het megaproces tegen Willem Holleeder (59), die wordt verdacht van vijf liquidaties en een poging daartoe. Hij liet onder meer vallen dat advocaat Bénédicte Ficq Holleeder onder druk zou hebben gezet om ontlastend te verklaren over Dino S. Lees hier het liveblog van vandaag terug.

‘Grote gebreken’ bij Tesla Model 3: hij remt slecht, de vering is hard en de wind giert op de snelweg
De problemen blijven zich opstapelen voor Tesla’s nieuwe, ‘beter betaalbare’ Model 3. Consumer Reports, een invloedrijk Amerikaans consumententijdschrift, heeft ‘grote gebreken’ ontdekt tijdens tests met de elektrische auto.

Koning Willem-Alexander tijdens de opening van de Groene Loper. Dit is het gebied rondom en bovenop de nieuwe A2-tunnel. Beeld ANP
Koning Willem-Alexander tijdens de opening van de Groene Loper. Dit is het gebied rondom en bovenop de nieuwe A2-tunnel.Beeld ANP

Huizen bij A2-tunnel in Maastricht samen ruim 200 miljoen euro meer waard
Door de aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht zijn de woonhuizen binnen een straal van een kilometer samen 220 miljoen euro meer waard geworden. Die waardestijging komt boven op de algemene stijging van de huizenprijzen. Dat heeft het Centraal Planbureau berekend in het rapport Leefbaarheidsbaten A2-tunnel Maastricht, dat dinsdag is gepubliceerd.

Video van de dag

De psychedelische rockband Group 1850 uit Den Haag treedt al jaren niet meer op, maar is recent herontdekt door een Brits muziekblad. Met het oprakelen van anekdotes uit hun wilde jaren hebben ze weinig moeite: ‘Die paar keer dat ik coke onder mijn neus kreeg had ik al speed op. Nou, dan merk je er helemaal niks van. Krijg je alleen een koude neus.’

Vanavond op televisie

Wat gebeurt er als je met je voeten op het dashboard leunt en de airbag afgaat? Dat onderzoeken Brian Louden en Jon Lung, die na 20 jaar de presentatie overnamen van Adam Savage en Jamie Hyneman van MythBusters (Discovery, 20.30 uur). Op BBC 2 is om 22.00 uur Manchester: The night of the bomb te zien, een terugblik op de aanslag in de Manchester Arena van precies een jaar geleden. Meer zin in een film? Kijk naar Burn after reading van de Coen-broers (SBS 9, 20.30 uur). Meer tips voor televisieprogramma's en films zijn hier te vinden.

Passanten in Ordos passeren een nieuwe lege woonwijk. Beeld Ruben Lundgren
Passanten in Ordos passeren een nieuwe lege woonwijk.Beeld Ruben Lundgren

Morgen in de krant

Britse wapenleveranties aan Saoedi-Arabië onder vuur
Groot-Brittannië dreigt zijn wapenleveranties aan Saoedi-Arabië te moeten stoppen omdat hiermee burgerdoelen in Jemen worden gebombardeerd. Als de rechter hiertoe besluit, betekent dit een grote overwinning voor mensenrechtenorganisaties die al jaren beweren dat de Britse en andere westerse regeringen met hun miljardenwapenleveranties mede schuldig zijn aan de humanitaire catastrofe in Jemen.

Sergio Mattarella: mastodont met eigen kompas voor Italiaanse politiek
Italië’s president is niet gekozen en is meestal minder bekend dan de premiers. Een vooral ceremoniële functie, met meer invloed dan je zou verwachten. President Mattarella speelt zijn rol met verve.

China pakt zijn schulden aan. Daardoor staan hele steden leeg
Nu een handelsoorlog met de VS vooralsnog is afgewend, kan China verder met het echte probleem: het aanpakken van de enorme schuldenlast. Dat betekent een abrupte bouwstop in steden in West-China, die op schulden zijn verrezen.

‘Floaties’. Beeld Instagram
‘Floaties’.Beeld Instagram

Instagramclichés: wat de ­ander met succes doet, wil jij ­precies zo
Je zou denken: nu Instagram wereldwijd wordt gebruikt, moet het sociale medium wel creatief en inspirerend zijn. Nou, ehm...

Heerlijk, vrienden die net zo laks zijn in het onderhouden van vriendschappen als jijzelf
Aafs Mexicaanse studievriendin Iliana woont in Londen, en ondanks het feit dat dat dichtbij is, zien en spreken ze elkaar bijna nooit. 'We zijn namelijk ook even laks in mailen en Facetimen. En dat is heerlijk.'

De eigentijdse, zelfstandige en ambitieuze moeders en dochters van Teheran
Buiten moeten Iraanse vrouwen voldoen aan verstikkende regels, maar thuis doen ze wat ze willen en zien ze eruit zoals ze willen. Dan blijkt dat onder het deksel van het ayatollahregime een moderne middenklasse is gegroeid. Fotograaf Negin Zendegani portretteert de eigentijdse, zelfstandige en ambitieuze moeders en dochters van Teheran.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden