NieuwsbriefVolkskrant Avond

Volkskrant Avond: De Stint was dus echt gevaarlijk. Wie is verantwoordelijk? | De dag dat Kim Wilde naar Lelystad kwam en niemand het geloofde

Zangeres Kim Wilde treedt op in de Kubus in Lelystad. Beeld Jan Dirk van der Burg
Zangeres Kim Wilde treedt op in de Kubus in Lelystad.Beeld Jan Dirk van der Burg

Vandaag belangrijk

De Stint was dus echt gevaarlijk. Wie is verantwoordelijk?
Waarom was een gruwelijk ongeluk nodig om te ontdekken dat het toezicht op de Stint volledig ontbrak? Het antwoord op die vraag moet VVD-Kamerlid Remco Dijkstra donderdag in een algemeen verkeersdebat schuldig blijven. Eén ding is zeker: het ging faliekant mis bij het opstellen van veel te soepele toelatingseisen.

Europees Hof zet streep door soepelere norm diesels
De Europese Commissie heeft de emissienorm voor nieuwe dieselauto’s, die twee jaar geleden werd ingevoerd, ten onrechte versoepeld. Om fabrikanten meer tijd te geven hun motoren schoner te maken, verruimde de Commissie de norm, waardoor diesels twee keer zo vuil mogen zijn.

The Ocean Club op het eiland Sint Maarten, een jaar na orkaan Irma. Beeld ANP
The Ocean Club op het eiland Sint Maarten, een jaar na orkaan Irma.Beeld ANP

Jaar na orkaan Irma is op Sint Maarten ‘nog geen dak hersteld’ met Nederlands geld voor wederopbouw
Ruim een jaar na de verwoestende orkaan Irma is op Sint Maarten met het Nederlandse geld voor de wederopbouw ‘nog geen dak op het eiland hersteld’. Dat schrijft de Nederlandse Algemene Rekenkamer in een donderdag verschenen onderzoek naar de besteding van de in totaal 550 miljoen euro die voor het autonome Caribische land beschikbaar is.

Trumps problemen nemen toe: ook tabloid erkent rol bij betalen zwijggeld aan ‘minnares’
De kans dat Donald Trump na zijn presidentschap wordt aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan twee vrouwen, is toegenomen. Na Trumps advocaat Michael Cohen erkent nu ook een grote uitgever van tabloidbladen in 2016 ‘in samenwerking’ met de Trump-campagne te hebben betaald om negatieve verhalen over de miljardair de kop in te drukken.

Video van de dag

Wat hoor je als je op Mars staat? Dankzij de nieuwe marsverkenner InSight kunnen we het voor het eerst horen. Maar, ontdekte Maarten Keulemans, er is iets geks aan de hand. InSight heeft namelijk helemaal geen microfoons…

Tv-tips

Twee films met Renée Zellweger achter elkaar: voor de een puur genot, voor de ander een verzoeking. Om 20.30 kunt u genieten van de derde deel in de filmreeks: Bridget Jones’s Baby. Gelijk daarna om 23.00 is het minder bekende New in Town (Net 5). Op RTL 5 is vanaf 20.30 uur de halve finale van Expeditie Robinson. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Deze drie voorstellen moeten onze democratie weer bij de tijd krijgen, en dat is broodnodig
De Staatscommissie-Remkes is eruit: om de democratie beter te laten functioneren en dichter bij de kiezers te brengen, is het tijd voor hervorming. De commissie doet drie voorstellen: een aangepaste rol van de Eerste Kamer, een bindend correctief referendum en een gekozen formateur bij landelijke verkiezingen. Hoe kansrijk zijn de plannen?

Het Binnenhof. Beeld Getty
Het Binnenhof.Beeld Getty

Familie van Reduan B., de doodgeschoten broer van kroongetuige Nabil B., legt emotionele verklaring af: ‘Ons leven is voorbij’
In emotionele slachtofferverklaringen beschreven de moeder en zus van Reduan, de doodgeschoten broer van kroongetuige Nabil B., donderdagochtend in de rechtbank de consequenties van deze wraakmoord op 29 maart. Zwaarbeveiligd, via een geluidsverbinding vanaf een geheime plek, verwijten zij het Openbaar Ministerie het in gebreke blijven bij hun beveiliging.

Zoon in maatpak probeert boerenbedrijf van zijn ouders te redden
Door de mestwetgeving staat het biologische ‘levenswerk’ van zijn ouders op omvallen. De overheid springt definitief niet bij, bleek donderdag in de Tweede Kamer. En dus gaat Meindert Engwerda zelf op zoek naar geld.

De dag dat Kim Wilde naar Lelystad kwam en niemand het geloofde
Na Parijs en Stockholm trad Kim Wilde op in Lelystad. Joris van Casteren, daar opgegroeid, en auteur van het boek Lelystad, bezocht zijn jeugdheldin in het Centrum voor Kunstzinnige Vorming.

Zangeres Kim Wilde en schrijver Joris van Casteren. Beeld Jan Dirk van der Burg
Zangeres Kim Wilde en schrijver Joris van Casteren.Beeld Jan Dirk van der Burg

Slapeloze nachten, eindeloze onderhandelingen, scheldpartijen: hoe houdt Theresa May het vol?
Het waren uitputtende maanden voor May, sinds ze als premier aantrad om de Brexit erdoor te loodsen. Nu het einde in zicht is, dringt zich de vraag op hoe ze dat toch volhoudt – de druk, de scheldpartijen, onderhandelingen, rondreisjes door Europa. Haar geheim: een pot pindakaas, een liefhebbende echtgenoot en een keer per week naar de kerk.

Patty Brard kan iets wat anderen niet kunnen, en dat is schaamteloos mensen fotograferen
Columnist Aaf Brandt Corstius is trots op haar heimelijk genoegen-tv-programma - Het perfecte plaatje. Het verrassende element in het programma? De ontwikkeling van Patty Brard.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden