Volkskrant Avonddonderdag 10 september

Volkskrant Avond: Coalitie overstag: 100 vluchtelingen uit kamp Moria naar Nederland | Waarom de uitvoering van het Nederlandse testbeleid blijft haperen

Redactie
Vluchtelingen uit kamp Moria op Lesbos. Beeld AFP
Vluchtelingen uit kamp Moria op Lesbos.Beeld AFP

Nieuws

Coalitie overstag: 100 vluchtelingen uit kamp Moria naar Nederland
Onder groeiende druk van hun leden gaan de regeringspartijen overstag: na overleg verklaart Nederland zich bereid om een groep van 100 vluchtelingen op te vangen uit het verwoeste vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

Waarom blijft de uitvoering van het Nederlandse testbeleid haperen?
Laat je ook bij milde klachten snel testen, is het advies sinds 1 juni. Maar de toeloop is nu zo groot, dat het vaak niet binnen twee etmalen lukt. Voor die vertragingen bestaan meerdere oorzaken.

Libanese leger probeert grote brand in haven Beiroet onder controle te krijgen
Het Libanese leger heeft donderdag helikopters ingezet om een grote brand onder controle te krijgen die is uitgebroken in de haven van Beiroet. Voor zover bekend zijn er geen doden en gewonden gevallen.

Uitspraak EU-hof opsteker voor tegenstanders van windmolenparken
Windparken zijn op juridisch drijfzand gebouwd. Volgens advocaat Peter de Lange zou dat best eens de conclusie kunnen zijn uit een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

Live: Coalitiepartijen willen coronaboete verlagen naar 99 euro
Op Curaçao zijn volgens de regering vijftien nieuwe coronapatiënten geteld, het hoogste aantal tot nu toe. En als het aan coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en Christenunie ligt wordt de coronaboete van 390 euro verlaagd naar 99 euro. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

Tofik Dibi. Beeld Eva Roefs
Tofik Dibi.Beeld Eva Roefs

Aanraders

‘We hebben activisten nodig die van buitenaf tegen het systeem schoppen’
In Het Monster van Wokeness brengt Tofik Dibi een ode aan de twitteractivisten die racisme bestrijden. Al vergeten ze soms wie de vijand ook alweer was.

Scholen in New York kunnen nog niet open – bij gebrek aan mondkapjes, handgel en andere spullen
De New Yorkse burgemeester Bill De Blasio heeft er alles aan gedaan om de scholen deze week te openen. Maar het is niet gelukt. Wegens gebrek aan mondkapjes, handgel en ander materiaal is de opening uitgesteld. De kinderen, vooral die uit arme gezinnen, zijn de dupe.

Meesterzet van Maduro stelt oppositie voor duivels dilemma
Nu de Venezolaanse president Maduro ruim honderd politieke tegenstanders gratie heeft verleend, komen de scheuren in het oppositiefront aan het licht. Is het zinvol met Maduro de verkiezingsstrijd aan te gaan? ‘Meewerken aan fraude helpt alleen maar de dictatuur.’

Toen het virus huishield in Bernhoven draaide de camera
Terwijl de artsen en verpleegkundigen worstelden met een dagelijkse stroom coronapatiënten, en ziekenhuis Bernhoven de grootste crisis uit zijn bestaan doormaakte, filmden twee camerajournalisten maandenlang alles wat er achter de schermen gebeurde. ‘De kans bestaat dat u dit niet overleeft.’

Diana Rigg was het symbool van de swinging sixties
De Britse actrice Diana Rigg is op 82-jarige leeftijd overleden. In de jaren zestig werd ze bekend als stoere Emma Peel in De wrekers, aan het einde van haar leven dook ze, als minstens zo’n valse vrouw, op in het populaire Game of Thrones.

De Kardashians blijven gewoon het nieuws beheersen en Woody Harrelson geniet van Nick en Simon
Elke week belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Kylie Jenner en Woody Harrelson.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden