Avondnieuwsbrief 12 juni 2018

Volkskrant Avond: Brengt hét akkoord vrede en ontwapening in de Korea’s? | Ouders Anne Faber: ‘Alles is verwoest. De dader heeft alles verwoest’

Goedenavond. Vandaag was natuurlijk de dag van dé handdruk - en het akkoord waar Donald Trump en Kim Jong-Un hun handtekening onder gezet hebben. Maar dat akkoord, brengt dat nou echt vrede en ontwapening dichterbij voor de Korea’s? Ook in uw avondnieuwsbrief: het OM eist 28 jaar cel en tbs voor Michael P. in de zaak-Anne Faber.

Beeld AP

Vandaag belangrijk

Trump en Kim tekenen vooral een bewijs van goede wil

Het akkoord dat de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider dinsdagochtend in Singapore hebben getekend is in de eerste plaats een bewijs van goede wil. De tekst, een velletje met vier punten, bevat geen details maar vooral voornemens en doelstellingen.

Ouders van Anne Faber: ‘Alles is verwoest. De dader heeft alles verwoest’

De politieagent die in de rechtszaal naast de deur zit waar Michael P. later uit zal komen, wrijft door haar ogen. Ze zijn rood. Dat waren ze tien minuten geleden nog niet. Vanaf haar stoel kijkt ze naar Elze van Heeswijk, de moeder van Anne Faber, die op een meter of vier van haar met trillende stem het woord voert.

Kroongetuige Nabil B. dreigt zich terug te trekken uit angst voor veiligheid

Kroongetuige Nabil B. overweegt zich terug te trekken. Hij maakt zich ernstig zorgen over zijn eigen veiligheid en die van zijn familie. Dat bleek tijdens de eerste pro-formazitting in de ‘Mocro-war’ sinds de moord op de broer van de kroongetuige, eind maart.

Ook met Ruttes steun zit Zijlstra nog niet bij de Wereldbank

Volgens ingewijden is premier Rutte erop gebrand Halbe Zijlstra te benoemen tot nieuwe bewindvoerder bij de Wereldbank. Maar de weerstand daartegen is nu al voelbaar.

Video van de Dag

In onze videoreeks Generatie Poetin spreken we vandaag met de 22-jarige Nastja, die in haar vrije tijd botten opgraaft van soldaten in het voormalige Leningrad. Waarom? Dat zie je hier.

Vanavond op tv

Het aantal auto’s op de snelweg stijgt en het aantal files in Nederland groeit mee. Is meer asfalt de oplossing of wordt het tijd voor radicale maatregelen? Tom Kleijn onderzoekt het voor Brandpunt+ (NPO2, 21.00 uur). Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Wat is het akkoord van Singapore waard?

En zo sloot de ‘seniele oude gek’ vrede met de ‘kleine raketman’. Na alle beledigingen, bluf en dreigementen van nog geen jaar geleden tekenden de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un dinsdag in Singapore een intentieverklaring. Maar wat is die waard?

Hoe zal straks het WK van Rusland voortleven?

Elk WK biedt kans op legendevorming. De Oranje Machine van 1974. De Goddelijke Kanaries van 1982. De Braziliaanse ontluistering van 2014. Hoe zal het WK van Rusland voortleven? Een toernooi met videoarbitrage, Neymar en Poetin.

Beeld AP

‘Het beroemdste koffietafelboek uit de geschiedenis’ is na vier eeuwen terug in Nederland

De droom van Poliphile was hét (erotisch getinte) cultboek van de zestiende eeuw. Na ruim 450 jaar is het exemplaar van Willem van Oranje weer te bewonderen in Nederland.

Youp van 't Hek over de Buckler-affaire: ‘Ik had nooit voorzien dat die grappen zo zouden aanslaan’

De naoorlogse Nederlandse popcultuur verdient een geschiedschrijving. Daarom kiest, verklaart en belicht V 100 voorwerpen. Aflevering 52 (XXL): Youp van ’t Hek was de man die het alcoholarme bier Buckler ‘het land uit lulde’. Een terugblik op de affaire die de oudejaarsconference van 1989 legendarisch maakte.

Bitterballen- en krokettenverkopers bij Best Kept Secret. Hoe vrolijk ze ook aan de vrouw worden gebracht, het kan ook zonder vleesproducten. Beeld Jan Mulders

Opinie: Best Kept Secret, ban de kipsaté en de rendang!

Maak van het festival een ijkpunt in vernieuwende catering. Begin eens met een vleesquotum, oppert wetenschapsredacteur Maarten Keulemans.

Het zomerhuisje van Aafs familie verandert door een bank in een vijfsterrenluxeresort

‘Momenteel logeer ik met mijn gezin in het zomerhuisje dat mijn grootouders voor de oorlog lieten bouwen. Het huisje is fantastisch, en hoe ouder ik word, des te beter ik dat zie. In het huisje is plotseling een bank verschenen. Het is ongelofelijk wat die voor het huisje doet’, schrijft Aaf Brandt Corstius.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.