Vogel

'Voor vogelpopulatie heeft actie geen zin' (de Volkskrant, 28 december). Mijn dag is verpest door het feit dat dit stuk op de voorpagina staat en niet het artikel van pagina 3, waar beschreven wordt hoe mensen vrijwillig met kerst naar Bretagne gaan om noodlijdende dieren te helpen....

E.F. de Nooijer

De krant citeert uitspraken van Ben Koks van de vereniging voor vogelonderzoek (Sovon). Volgens zijn zeggen is de actie om met olie besmeurde vogels op te vangen inhoudelijk idioot. Hoogstens een enkele zeekoet zou erbij gebaat zijn. Voor de totale populatie van de getroffen vogels heeft de actie geen effect, zeker wanneer het om heel algemeen voorkomende vogels gaat. Een schande dat zo iemand zich vogelbeschermer noemt, en daarbij ook nog eens de mensen die daadwerkelijk de dieren beschermen, probeert belachelijk te maken met opmerkingen alsof het een pr-stunt zou zijn.

Bij dierenbescherming gaat het niet om de populatie, maar om het welzijn per dier. Na eerdere milieurampen met olie is gebleken dat maar liefst 40 procent van de besmeurde vogels het redt. En elke vogel is er een.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden