Voetbal

Tot een van de meer verheugende berichten van de laatste tijd reken ik de uitlating van RTL-directeur Boermans, straks opperbaas van de Veronica/Endemol/RTL-combinatie, dat die commerciële gigant slechts geïnteresseerd is in 'een deel' van de uitzendrechten op het voetbal....

MARCEL VAN LIESHOUT

Dan gaan Boermans en die andere pretfabrikanten hard lachen, maken ze aanstalten om het Zeister bos te verlaten, en dan werpt u, KNVB, een extraatje toe: de eerste divisie en oefenpotjes van Oranje. (RTL heeft nu al de rechten op die oefenpotjes, doet daar altijd opgewonden over, terwijl er niets zaaddodenders denkbaar is dan Oranje-in-oefening op tv).

Maar in godsnaam: geef al het èchte werk aan Studio Sport. Theo Reitsma (die van de diepzinnige stiltes), Eddy Poelmann (die van het struikelen over de beeldspraak), Frank Snoeks (die van het 'bruggetje' van de breedtepass naar overige actualiteit), heerlijke sportverslaggevers zijn het in relatie tot dat volk van Boermans.

Dit weekeinde zag ik voor de zoveelste keer het zaterdagse voetbalprogramma van RTL 5 (er kunnen nòg dommere vragen worden gesteld dan de klassieker: wat ging er door je heen?) en het zondagse TV-sport (zit Veronica in) met de immer hakkelende en giebelende Elsemieke Hillen en de Jiskefet's-kantoorhumor van Hans Kraay junior.

Die commerciële gigant lijkt mij op sportgebied goed voor zoiets oubolligs als het IJsgala (zendt Veronica deze week weer uit: de expertise is er), alle gemotoriseerde sport (bijkomend voordeel: hoor je de commentaren niet) en het surrogaat-voetbal. En dan moeten Spaan en Vermeegen (Veronica) naar Studio Sport. Ruilen voor Sierd de Vos, die denkt dat ie leuk is.

Marcel van Lieshout

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden