Vliegtuig Onur Air lekte kerosine

Een vliegtuig van de Turkse maatschappij Onur Air heeft woensdagmorgen op Eindhoven Airport kort voor de start naar Antalya kerosine gelekt...

ANP

Een nadere inspectie van het toestel heeft uitgewezen dat een brandstofklepaansluiting kapot was. De oorzaak van de storing is nog niet vastgesteld, liet de luchtvaartinspectie weten.

De passagiers hebben volgens een woordvoerder van de inspectie geen gevaar gelopen, zij konden het toestel - een Airbus 321 - zonder problemen verlaten. Er was geen sprake van paniek aan boord. Het toestel is voorzien van zogenoemde ribbels op de vleugels waardoor de brandstof niet bij de hete motoren kan komen.

De 138 passagiers die naar Antalya zouden vliegen, zullen vanavond met een Onur-vlucht vanaf Schiphol alsnog naar Turkije vervoerd worden. Zij worden met bussen naar Schiphol gebracht, zei een woordvoerder van Eindhoven Airport.

Het toestel stond met draaiende motoren op punt van vertrek, toen directeur De Boer van de luchthaven de brandstof uit een van de vleugels zag lekken.

‘Ik zag vanuit mijn kantoor de brandstof lekken uit een van de vleugels’, zei De Boer in een uitzending van Omroep Brabant. De eigen brandweer heeft onmiddellijk alle noodzakelijke maatregelen getroffen.

In het toestel zaten 138 mensen. Alle passagiers en de vijfkoppige bemanning hebben het vliegtuig via de gewone uitgangen verlaten. Het lek is na korte tijd gedicht. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft twee inspecteurs naar Eindhoven gestuurd voor onderzoek.

Een woordvoerder van Onur Air zegt geen idee te hebben wat er is gebeurd. ‘Onze technici onderzoeken de zaak. Pas als dat onderzoek is afgerond, weten we meer. Dit kan iedereen gebeuren’, aldus de woordvoerder.

Het toestel is even voor half zes leeg vertrokken naar Turkije, naar Antalya. Dat gebeurde met instemming van de luchtvaartinspectie, liet een woordvoerder weten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden