Vliegen in een Concorde doe je voor de luxe
Passagiers beschrijven het opstijgen in een Concorde als een stoot in de rug. Ze klagen over het gebrek aan beenruimte....
'Het geweldige aan een Concorde is dat je aankomt voordat je bedenkt dat je ook maar ergens zou kunnen aankomen. Je vertrekt om tien uur uit Londen en landt om negen uur in New York', zegt de Britse zakenman Seymour Druion. De korte vliegtijd laat geen ruimte voor onderuitliggen en een videofilm bekijken. Dat is maar goed ook, want er is geen video-apparatuur aan boord. Ook geen oortelefoontjes of telefoon. Daar staat wat tegenover, waaronder een niet aflatende stroom haute cuisine-voedsel.
Culinair schrijver Egon Ronay noemde een vlucht met een Concorde van British Airways eens 'het opslurpen van luxe en verfijning'. Een passagier kreeg eens van een stewardess te horen dat er maar zo weinig handbagage meemocht omdat de 'wijnkelder' zoveel plaats en gewicht innam.