Vitesse ontneemt oud-bestuurder plaats op eretribune

Vitesse verbant oud-bestuurder Bodewes van het ereterras van de Gelredome. Bodewes is niet langer welkom, omdat hij het huidige Vitesse-bestuur had gesuggereerd met Karel Aalbers te gaan praten....

Het 73-jarige erelid Bodewes had wegens zijn jarenlange inspanningen voor Vitesse een plek voor het leven verdiend op de eretribune. Bodewes wordt nu verwezen naar een andere plek in het stadion.

Vitesse neemt het Bodewes kwalijk dat hij zich zonder overleg met het bestuur in de media heeft uitgelaten over de situatie bij de club. Bodewes schreef dit jaar samen met enkele oud-bestuurders brieven waarin hij Vitesse en Nuon opriep met de afgetreden Aalbers te praten over een nieuwe sponsor. Vitesse heeft deze brieven nooit beantwoord.

De oproep wordt Bodewes niet in dank afgenomen. 'Uw uitlatingen hebben niet bijgedragen aan de benodigde rust binnen de club, waren niet gepast en deden afbreuk aan Vitesse', schrijft algemeen directeur H. Schreudering. 'Derhalve is het voor Vitesse niet opportuun uw zitplaatsen op het ereterras te handhaven,'

Bodewes krijgt gezien zijn 'positie als oud-voorzitter' wel twee seizoenskaarten voor een 'alternatieve plaats op de hoofdtribune van Gelredome'.

Bodewes reageert geschokt op de actie van Vitesse. 'Ik kan het niet begrijpen. De voetbalwereld is net zo grillig als golven van de zee.' Bodewes wil verder niet op de zaak ingaan. 'Ik heb een brief aan Vitesse geschreven en wacht op antwoord.'

Het erelid bekleedde sinds 1947 diverse functies binnen de Arnhemse voetbalclub. Hij haalde in de jaren vijftig met uitgifte van obligaties geld binnen voor Vitesse en hield zich in de jaren zestig bezig met onder meer advertentiewerving. Tot op de dag van vandaag is Bodewes beschermheer van de Oud Spelers Vereniging.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden