RECEPT

Vispakketjes met sinaasappel en camembert

Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vispakketjes met sinaasappel en camembert (hoofdgerecht voor 4 personen)

Vispakketjes met camembert en sinaasappel.Beeld thinkstock

In september komt 'ons' Volkskeukenboek uit, met recepten van al uw vertrouwde Volkskoks. Omdat we willen dat het ook een mooi boek wordt, moeten die gerechten op de foto.

Daarom ben ik afgelopen week bezig geweest met het koken en laten fotograferen van tien van mijn recepten die al eerder in deze rubriek hebben gestaan. Inclusief boodschappen en voorbereiding was dat een ware kookmarathon, zelfs met hulp van mijn onmisbare keukenmaatje Mieke. Maar wat een kick als je eigen gerechten zo professioneel op de foto worden gezet! Ik kan niet wachten om het resultaat te zien.

Wat doe je met zo veel eten als het eenmaal is gefotografeerd? Aan de fotograaf voeren. Meegeven aan Mieke. Zelf opeten. En invriezen wat nog over is. Dat was meer dan genoeg, ik hoef de eerste weken niet meer te koken. Maar ho, wacht eens, u verwacht deze week wel een nieuw recept!

Omdat ik me een tikje doorgekookt voel, houden we het simpel. Vis in folie, dat kan niet misgaan. Pangasius heeft een paar minuten meer nodig dan kabeljauw, maar is ook goed zodra het visvlees mooi wit is. Er ontstaat vanzelf een lekkere saus.

Ingrediënten

1 handsinaasappel
600 g witvisfilet van gelijke dikte (MSC-kabeljauw, ASC-pangasius)
4 eetl. citroensap
Naalden van 2 takjes rozemarijn
8 plakjes camembert (20-25 g p.p.)
1 kleine ui, in dunne ringen
2 eetl. olijfolie
extra: aluminiumfolie, lage ruime ovenschaal

Bereiding

Schil de sinaasappel dik, neem al het wit mee. Snijd hem in dunne halve plakken en haal de pitjes eruit. Leg de visfilets naast elkaar op het schone aanrecht en rol ze met een deegroller voorzichtig iets platter. Snijd de vis in acht even grote stukken. Bestrijk ze aan weerszijden met citroensap en bestrooi met zout. Scheur de aluminiumfolie in vier vellen, die tweeënhalf keer zo groot zijn als de visstukken. Bestrijk de doffe kanten met olie en leg op elk stuk een plakje vis. Verdeel er eerst de camembertplakjes over, dan de rozemarijn, de sinaasappelplakken en de uienringen. Dek af met de overgebleven plakjes vis. Vouw de folie om de vistorentjes heen dicht, met de opening aan de bovenkant.

Verwarm de oven voor op 200° C. Leg de pakketjes naast elkaar in de ovenschaal en zet 20 minuten in de oven (of tot de vis wit is). Haal de pakketjes uit de oven en leg ze op borden.

Vouw ze voorzichtig open en eet met gekookte aardappels, broccoli en kropsla.

Reageren? volkskeuken@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden