Viskoekjes uit Thailand

Marcus Huibers


Ingrediënten


Voor 4 personen
olijfolie
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
3 el bloem
zout
half bosje koriander, grof gehakt
halve rode peper, fijn gehakt
1 losgeklopt ei
sap van een halve limoen
1 el vissaus (toko)
80 gram sperziebonen
300 gram visfilet
erbij: sweet chili sauce
1½ el Thaise rode currypasta (toko)


Voorbereiding (ca. 15 minuten, kan 2 uur van tevoren):

1. Snijd de sperziebonen in ringetjes, blancheer ze drie minuten in kokend water, en laat uitlekken.

2. Snijd de vis in stukken, en pureer hem een paar seconden in de keukenmachine.

3. Doe de vissaus, currypasta, ei, limoensap, rode peper, bloem en een snufje zout erbij, en pureer nog even. Doe het mengsel in een kom en zet tot gebruik afgedekt weg.

Bereiding (ca. 20 minuten):

4. Haal het mengsel uit de keukenmachine, en meng de koriander, bosui en sperzieboontjes er met uw handen door. En als u dan toch met uw handen in de kom zit, vorm acht tot tien bolletjes van het mengsel en druk ze plat.

5. Bak de koekjes in een scheut hete olijfolie, ongeveer twee minuten per kant, vier koekjes per keer. Houd de koekjes eventueel warm in een oven op 50 graden, en serveer ze uiteindelijk met sweet chili sauce als borrelhapje, als voorgerecht, of na een avond vol alcoholische uitspattingen.


Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden