Vijf mensen dood in Duits sportcomplex

In het Beierse kuuroord Bad Reichenhall zijn ten minste vijf mensen om het leven gekomen toen het dak van een kunstijsbaan bezweek onder de last van sneeuw....

Van onze correspondent

Het uit de jaren zeventig stammende complex, waarin ook een zwembad en tennisbanen zijn ondergebracht, stond op de nominatie om hetzij te worden gesloopt, hetzij ingrijpend te worden gerenoveerd. Maandagmiddag, even voor vieren, werd geconstateerd dat de dakconstructie niet berekend was op de enorme hoeveelheden sneeuw die het voorgaande etmaal waren gevallen.

De training van een jeugdteam van de plaatselijke ijshockeyclub werd daarop afgezegd. De meeste recreanten, naar schatting zo'n zestig in getal, zouden zich op het fatale moment echter nog in het sportcomplex hebben opgehouden. Enkele tientallen mensen raakten onder de dakresten bedolven. Zo'n 25 van hen raakten gewond.

De weersomstandigheden bemoeilijkten het werk voor de reddingsploegen, die uit de wijde omtrek afkomstig waren. Bad Reichenhall is tot rampgebied verklaard. Een woordvoerder van de Beierse regering vreest dat het aantal slachtoffers verder zal oplopen. Wie bij het ongeval niet gewond is geraakt, loopt het risico aan onderkoeling te bezwijken.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden