Vier jaar en tbs voor misbruiker baby

Een 46-jarige man uit Krimpen aan den IJssel die zijn dochtertje vanaf haar geboorte seksueel misbruikte, moet vier jaar de cel in....

ANP

Justitie voerde eerder aan dat het misbruik tot haar negende levensjaar was doorgegaan en eiste zes jaar celstraf. De rechtbank achtte alleen het misbruik op zeer jonge leeftijd bewezen.

Eerder ontdekte familie van R.F. al dat de man drie van zijn nichtjes onzedelijk had betast. Dit gebeurde tussen juli 1988 en eind december 1991. De familie besloot toen geen aangifte te doen. Nu vervolgde justitie de Krimpenaar wel. De rechtbank concludeerde dat de man twee van zijn nichtjes heeft misbruikt. De zaak van het derde nichtje is verjaard.

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden bleek dat de man ook minstens vijftien kinderen heeft betast, onder meer op de camping en in het zwembad.

F. is meermalen behandeld voor zijn pedofilie maar bleef desondanks doorgaan met het misbruiken van jonge meisjes. F. komt uit streng gereformeerde kring. Uit de kerkgemeenschap kwamen in 2004 de eerste signalen bij de politie binnen over het misbruik van zijn toen 9-jarig dochtertje. Ook de leiding van de basisschool in Krimpen aan den IJssel waar zijn dochter op zit, heeft in september 2004 aan de bel getrokken over het gezin F.

Officier van justitie M. Meijer stelde twee weken geleden dat F. het misbruik van tevoren plande. ‘Hij sloot vriendschappen met ouders, won hun vertrouwen en kwam op die manier in de nabijheid van hun dochters.’ Daarnaast koos hij ook zijn slachtoffers uit. ‘Jonge, bange en weerloze meisjes’, vatte de officier samen. Bovendien koos hij volgens zijn eigen verklaring kinderen uit waarvan hij dacht dat ze hun mond zouden houden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden