Via Skype aangifte doen bij de politie

arnhem In de regio Noord- en Oost-Gelderland zet de politie als eerste korps Skype in om aangifte te kunnen doen van cybercrime....

Van onze verslaggeefster Anja Sligter

Bij Skypen gaat het telefoneren via internet. Daarbij kan ook een webcam worden gebruikt. Op een afgesproken tijdstip neemt de politie contact op met de aangever, die zich door het tonen van zijn paspoort moet identificeren.

Deze nieuwe mogelijkheid van aangifte doen, biedt burgers het gemak om vanaf elke plek op afspraak aangifte te doen, meldt de politie.

Zij hoeven dus niet meer zelf naar het politiebureau te komen om hun verhaal te doen, maar hebben wel beeldcontact met een medewerker van de politie. Als de aangifte opgenomen is, wordt deze schriftelijk uitgewerkt en naar de aangever ter ondertekening verstuurd.

De nieuwe opzet is onderdeel van de regionale aanpak van cybercrime. Het aanboren van nieuwe vormen van aangifte, past daarbij. Daarnaast wil de politie ook de kennis binnen het korps over deze groeiende vorm van criminaliteit vergroten.

Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere strafbare feiten via Skype kunnen worden aangegeven. Inwoners in deze politieregio kunnen sinds kort ook al telefonische aangifte doen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden