VET

Naam? Natuurlijk Smullen, de eerste biologische snackbar in Nederland.


Adres? Jan van Galenstraat 78, Amsterdam.


Tijdstip? Donderdagavond, half acht.


Hoe zitten we erbij? Op houten krukken en aan houten tafeltjes op een houten vloer. Erg natuurlijk dus. En biologisch. Aan de muur hangen posters met een boodschap. 'Ook aardappels hebben recht op een goed leven'. Zelfs de gemeente keurt deze snackbar goed. De Ondernemers Milieuprijs 2011 van Stadsdeel West prijkt aan de houten wand. Zo, die zit. Net als wij, op houten krukken dus.


Bediening? Allervriendelijkst, we kunnen niet anders zeggen. Mevrouw is op leeftijd en vraagt wel drie maal: 'Smaakt het?' Wie dorst heeft wordt aangemoedigd zichzelf te bedienen ('Pak maar hoor!').


Is er wat te lezen? Nou en of! Het Parool en gratis blad Amsterdam Magazine, plus de leesmap van week 6. Voor de kleintjes staat er een houten kistje met speelgoed. Poppen en blokken, vanzelfsprekend van hout.


Wat eten we? Patatje Bionaise (met schil), een broodje huisgemaakte gehaktbal (met bakje jus en pot grove mosterd) en Schulp Appelsap, logischerwijs allen biologisch. Een patat zonder heet hier overigens Patatje Crisis, maar de prijs (2 euro) verloochent de naam enigszins.


En? De patatjes met schil zijn erg lekker en diep bruin doorbakken. De biologische mayo ligt op de patat, maar is wat dun en loopt dus naar de bodem van het bakje. Het houten vorkje biedt soelaas.


Prijs? €9.


Komen we terug? Ja, maar wel met kussentje, want van de houten krukken krijgen wij een houten reet.


Cijfer? 8.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden