Vet kicken, die allochtonen

'HOEZO DISSEN? Vet kicken, die allochtonen!..

Allochtone jongeren, een dankbaar onderwerp voor debatcentra. Vandaag wordt er opnieuw over en met hen gediscussieerd, onder meer in Utrecht en Amsterdam. Uit de persberichten:

Een oorlog ter wille van meer democratie is gerechtvaardigd; hoofddoekjes moeten op school verboden worden en het onderwijs op een zwarte school is aanmerkelijk slechter! Dit zijn stellingen die scholieren van het Stedelijk Gymnasium en het Thorbecke College zullen bediscussiëren. Een strenge jury beslist welke scholieren een avondje uit in Utrecht gewonnen hebben!' Tumult, 19.30 uur, Hamburgerstraat, Utrecht. Gratis.

'Ook op het schoolplein en in mensa's van universiteiten en hogescholen is sprake van etnische clustering. Is dit het gevolg van afzondering en uitsluiting? Iedereen lijkt zijn eigen soort te zoeken. Maar is dit echt het geval? Een voorkeur voor omgang met 'de eigen soort' is nog geen conflict. We zien wel steeds vaker een clash tussen verschillende groepen jongeren. Is dit gewoon een bijverschijnsel van de puberteit of leidt de 'verkleuring' van de jeugd tot meer etnische fragmentatie en conflict? Staat ons een Balkanisering van het jeugdlandschap te wachten?' Debat met op het podium antropologen, sociologen, politici en publicisten. De Unie, 20 uur, Mauritsweg, Rotterdam. Gratis. In de media wordt anders ook veel gedebatteerd, ook over de media. Zelfs buiten de media, zoals vandaag in De Rode Hoed. Adverteerders, mediaplanners, reclamemensen en andere mediadeskundigen op het gebied van oude en nieuwe media staan in dit 'Lagerhuis' bureau's tegenover elkaar. Wel duur, 50 euro, maar er is dan ook een 'netwerkborrel' na afloop. Informatie: www. midzomermediadebat. nl of 020-6821802. In het Maison Descartes in Amsterdam draait vanavond de Franse klassieker Une femme est une femme. Een striptiseuse wil graag een kind van haar vriend. Deze voelt daar echter niets voor en doet uitdagend de suggestie om het aan een huisvriend te vragen. Een prachtige hommage aan de Amerikaanse musical. 21.30 uur, Vijzelgracht, Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden