Vertel de Volkskrant wat u wilt lezen: meld u aan voor de Open Redactie

We vragen u als lezer om mee te denken over de verhalen die de Volkskrant maakt.

Fleur de Weerd en Xander van Uffelen
null Beeld De Volkskrant
Beeld De Volkskrant

Wilt u meer lezen over de toekomst van de boeren, de oorlog in Oekraïne, gas en duurzame energie, inflatie of de Haagse politiek? Heeft u suggesties voor de redactie, of wilt u graag observaties met ons delen? Meld u aan voor de Open Redactie, het lezerspanel van de Volkskrant.

Als u zich aanmeldt, krijgt u zo’n twee keer per maand per email een vragenlijst toegestuurd. Daarin vragen we u bijvoorbeeld welke artikelen u graag zou willen lezen over een bepaald onderwerp, welke thema’s u nog mist en of u nog tips heeft. Ook krijgt u een paar keer per jaar de kans om mee te doen aan journalistieke onderzoeksprojecten. Hieronder kunt u uw e-mailadres achterlaten zodat u de vragenlijst twee keer per maand toegestuurd krijgt.

Het doel van de Open Redactie?

We willen beter luisteren naar onze lezers en artikelen schrijven die beter aansluiten bij hun behoeften, zorgen en interesses. Daarnaast geloven we dat onze lezers onze blik kunnen verruimen of bijstellen. Zoals alle journalisten hebben we wel eens last van een journalistieke bias: het idee dat wij weten wat onze lezers willen lezen en welke vragen voor hen het relevantst zijn. Soms zien we daardoor dingen over het hoofd. De Open Redactie helpt ons hierbij. Uiteraard blijft het uiteindelijk aan de redactie of en hoe we op basis van de inbreng artikelen maken, en wat de toon of conclusie van een bepaald artikel wordt.

Hoe zit het met de privacy?

Meedoen is altijd anoniem. We gaan vertrouwelijk met uw antwoorden om: uw naam komt niet in de krant en we benaderen u ook niet met vervolgvragen, behalve als u zelf aangeeft dat u dat wilt.

Heeft u vragen of opmerkingen? E-mail ons via openredactie@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden