Vers bij gebrek aan lekker uit blik

De blauwvintonijn mag geloof ik nu helemaal niet meer gevangen worden, maar de geelvin en de bonito nog wel. Die worden vooral ingeblikt verkocht....

Sylvia Witteman

Smeer de tonijn aan beide zijden in met zout, peper en olijfolie. Rooster ze kort aan beide zijden op de grillpan. Van binnen moet de vis nog rood blijven.

Smelt intussen de boter zachtjes in een steelpannetje, rasp er de schil van de citroen dun boven, pers de citroen uit en doe twee eetlepels van het sap bij de boter, plus de fijngehakte kappertjes en de knoflook. Laat een half minuutje zachtjes bruisen, neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor. Leg de vis op warme borden, en giet de saus erover. Eet er een gekookt aardappeltje bij, of wat lekker brood en sla.

Sylvia Witteman

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden