Verrassingsbezoek koning bij rehabilitatieproject

Koning Willem-Alexander is dinsdagochtend op bezoek geweest bij het Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie in Den Haag, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag. Dit bezoek stond niet op de officiële agenda van Koninklijkhuis.nl.

null Beeld epa
Beeld epa

Hij ging naar Bureau MHR om een kijkje te nemen bij het initiatief Forsa!, waarmee ondersteuning wordt geboden aan (ex-)gedetineerde jongeren van niet-westerse afkomst. Vrijwilligers van dezelfde afkomst als de jonge gedetineerden bezoeken hen al in detentie, begeleiden hen daarna naar werk of opleiding en ondersteunen met praktische zaken als huisvesting en bijstandsaanvragen. Tegelijkertijd zijn vertrouwenspersonen actief voor de familie of partner. Bureau MHR wil deze aanpak vanuit de huidige locatie (Den Haag Zuidwest) in de komende jaren uitbreiden naar meerdere locaties in Den Haag.

Koning Willem-Alexander sprak tijdens het bezoek met vertegenwoordigers van Bureau MHR over de werkwijze en toekomst van Forsa! en luisterde naar de verhalen van betrokken vrijwilligers en deelnemers.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden