Verraden door Google: Hoe data in een moordzaak leidden naar de echtgenote | Geen warm welkom voor Trump in Dayton en El Paso

Redactie

Terwijl u sliep

Hoe Google-data in een moordzaak leidden naar de echtgenote
De moord op een vader van drie kinderen stelt de recherche aanvankelijk voor raadsels. Dankzij gegevens van Google komt het tot een veroordeling van de vrouw van het slachtoffer.

Trump uitgejouwd bij bezoek aan slachtoffers schietpartij Dayton, ontvangst in El Paso ronduit kil
Ondanks waarschuwingen dat hij niet welkom was, heeft de Amerikaanse president Trump woensdag een bezoek gebracht aan een ziekenhuis in de stad Dayton, waar een schutter afgelopen zaterdag negen mensen doodschoot. Voor het ziekenhuis protesteerden betogers tegen zijn komst.

Demonstranten bij het bezoek van de Amerikaanse president aan Dayton. Beeld AFP
Demonstranten bij het bezoek van de Amerikaanse president aan Dayton.Beeld AFP

Hulpdiensten rukken uit, maar mogelijk geval ebola in Rotterdam blijkt vals alarm
De hulpdiensten zijn uitgerukt naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam voor een gezamenlijke inzet. Dat was, meldt de veiligheidsregio Rotterdam, omdat er een verdenking van ebola was ontstaan.

Canadese politie: van moord verdachte tieners dood aangetroffen bij rivier
De Canadese politie heeft woensdag laten weten dat de twee tieners die ervan worden verdacht dat zij drie mensen hebben vermoord in British Columbia, dood zijn gevonden. Een autopsie moet hun identiteit nog definitief bevestigen, maar de politie is er zeker van dat het om het gezochte tweetal gaat.

Vandaag belangrijk

Het is vandaag 50 jaar geleden dat de beroemde foto van The Beatles werd gemaakt op het zebrabad bij de Abbey-Road-studio. Fans staan vandaag stil op dat zebrapad. Het VN-klimaatpanel presenteert een rapport over verwoestijning en andere gevolgen van de opwarming van de aarde. En supporters van FC Groningen eisen van de club toegang tot het volgende duel. Ze zijn gestraft voor het afsteken van vuurwerk.

De iconische foto van The Beatles op het zebrapad bij de de Abbey-Road-studio. Beeld
De iconische foto van The Beatles op het zebrapad bij de de Abbey-Road-studio.

Aanraders van de redactie

Regisseur Koen Mortier: ‘Als één iemand er door mijn film voor zorgt dat zijn kind of kleinkind geen doping neemt, vind ik dat al meegenomen’
In Engel combineert regisseur Koen Mortier een tegendraads liefdesverhaal met een aanklacht tegen doping in het wielrennen. De Vlaming vertelt de Volkskrant waarom we zijn film moeten beschouwen als een ‘alarmbel’.

Koen Mortier. Beeld Stephan Vanfleteren
Koen Mortier.Beeld Stephan Vanfleteren

Hoe het Chinese Shenzhen uitgroeide van een paar vissersdorpjes tot de grootste concurrent van Silicon Valley
In twintig jaar is Shenzhen uitgegroeid van een marktplein voor na-apers tot hét elektronicacentrum, met kroonjuweel Huawei. Nergens gaat de innovatie zo snel als in de delta van de Parelrivier. Vandaag een idee, morgen een start-up, overmorgen de wereld. Silicon Valley 2.0 ligt in China.

Uithongering dreigt voor miljoenen Zimbabwanen door ernstige droogte
Meer dan vijf miljoen mensen in Zimbabwe hebben volgens de VN voedselhulp nodig, wat neerkomt op liefst een derde van de bevolking. Mislukte oogsten door ernstige droogte, de nasleep van cycloon Idai in maart én een al maanden durende financiële neergang in het slecht bestuurde land dreigen Zimbabwe in een hongersnood te storten.

Wat kun je doen om te voorkomen dat je gevolgd wordt in je mailbox?
Zowel bedrijven als overheidsinstellingen volgen je lees- en klikgedrag in de e-mails die ze je sturen. Door een blinde vlek in de AVG-wetgeving kunnen zij gemakkelijk bijhouden of, waar en wanneer je hun e-mails opent en waar je op klikt. Hoe kun je je wapenen tegen hun volgdrang?

Achttien jaar correspondent in Indonesië
Hij maakte de gruwelijke ramp met de tsunami mee, werd neergeschoten tijdens een reportage, en zag de islamisering van Indonesië om zich heen gebeuren. 18 jaar was Michel Maas correspondent in Zuidoost-Azië, met als standplaats Jakarta. Nu verlaat hij zijn post en keert hij terug naar Nederland, en is hij te gast in het Volkskrantgeluid om over zijn ervaringen te praten.

Contractverlenging Berghuis brengt afscheid van de geliefde Feyenoorder alleen maar dichterbij
Alle drie de vaderlandse topclubs hadden goed nieuws deze week: de belangrijke aanvallers Steven Berghuis (Feyenoord), Donyell Malen (PSV) en David Neres (Ajax) verlengden hun contract tot respectievelijk 2022, 2024 en 2023.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden