Verplichte rekentoets bij Landal Greenparks

Een huisje van Landal Greenparks. (archiefbeeld) Beeld ANP

Een paar weken geleden ontving meneer Van der Schaal een brief met goed nieuws. Of beter gezegd: een voordeelbonnen-boekje met daarin 50 euro korting op een bungalow van Landal Greenparks.

Alert op de kleine lettertjes zag hij wel een disclaimer staan waardoor het goede nieuws meteen minder rooskleurig bleek - voor minder dan 99 euro werden de huisjes niet verhuurd. Maar goed, omdat de gewenste vakantiewoning 129 euro kostte, zou de korting nog altijd 30 euro bedragen. Althans, dat dacht meneer Van der Schaal.

Een vrijwel dooie mus

Tussen 23 en 27 februari zou het allemaal gaan gebeuren, zo was het plan. Hij boekte een bungalow, doorliep alle stappen, maar zag in het afrekenscherm opeens 123 euro staan. Van die veelbelovende 50 euro voordeel bleef dus slechts een schamele 6 euro over. Of zoals meneer het zelf noemt: 'Ze maken je blij met een vrijwel dooie mus.' Hoe kan dat?, vroeg hij zich terecht af.

'Hallo, met Van der Schaal. Ik begrijp jullie kortingsbeleid niet helemaal', belde hij vorige week naar de klantenservice. Na wat heen en weer geschakel, wachtmuziekjes, terugbelverzoeken en een portie geduld, was daar eindelijk antwoord: er kan niets aan gedaan worden, meneer. Voor minder dan 123 euro kunnen wij het huisje helaas niet verhuren. Of zoals meneer Van der Schaal het ons voorrekende: 129 min 50 bleek bij Landal 123.

Onbevredigende rekensom

Het hoofd krakend over deze onbevredigende rekensom, besloot de Op=op-redactie eens polshoogte te nemen. En na een uitgebreid conclaaf bij het vakantiepark kregen wij het volgende bericht. 'We vinden het vervelend dat de heer Van der Schaal teleurgesteld is. (...) Bij nader inzien vinden we dat dit beter kan. We zullen onze maatregelen treffen waarmee we dit soort situaties kunnen voorkomen.'

Op de vraag wat dat concreet betekent voor de huisjeshuur van Van der Schaal - we begrepen de rekensom nog steeds niet - zei Landal: 'De bedachte korting en de effectieve uitvoering werkt in de praktijk niet zoals we dit willen. We gaan alsnog, zoals in de voorwaarden vermeld, de minimale bungalowverhuur euro 99,- berekenen aan de heer Van der Schaal.'

En dat is fijn voor meneer. Want na een beetje druk van buitenaf, is 129 min 50 gewoon weer 99 bij Landal. Zoals het hoort.

Ook voor een dichte deur? Mail naar op=op@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden