Verpleegkundigen uit buitenland in trek

Ziekenhuizen werven steeds meer verpleegkundigen buiten de Europese Unie (EU). Twee jaar geleden verleende de Arbeidsvoorziening 97 tewerkstellingsvergunningen aan verpleegkundigen en verzorgenden van buiten de EU....

Zo blijkt na mislukkingen met Zuid-Afrikaanse, Indonesische en Poolse verpleegkundigen nu ook het werken met Russinnen problemen op te leveren. Het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft donderdag bekendgemaakt dat een experiment met veertien Russische verpleegkundigen heeft gefaald.

Vier van hen zijn reeds terug naar huis gekeerd, van de anderen zal het contract niet worden verlengd.

De verpleegkundigen hadden in hun woonplaats, het Russische Kolomna, anderhalf jaar voorbereiding gehad, volgden les aan de hogeschool Brabant en hadden allemaal een persoonlijk begeleider gekregen.

De taalbarrière en de cultuurverschillen bleven ondanks die maatregelen te groot, aldus een woordvoerder van het Amphia Ziekenhuis.

Bovendien bleek het niveau van de Russinnen te laag. De tien overgebleven verpleegkundigen doen het werk van verzorgenden. Aan die categorie personeel heeft het Bredase ziekenhuis echter geen gebrek, aldus de woordvoerder.

Om een échec zoveel mogelijk uit te sluiten, richten steeds meer Nederlandse ziekenhuizen zich op Filipijns personeel, dat de afgelopen jaren wel naar tevredenheid is ingezet.

Het wervingsbureau Odian in Den Haag heeft de afgelopen maand reeds 25 verzoeken van ziekenhuizen gekregen om Filipijnse ok-assistentes te leveren. Odian heeft sinds twee dagen een vergunning om op de Filipijnen behalve verpleegkundigen ook ok-personeel op te leiden. Binnenkort vertrekt een Nederlandse vakdocent naar de Filipijnse hoofdstad Manilla.

Het Amphia Ziekenhuis gaat voorlopig geen buitenlands avontuur meer aan. De werving van nieuw personeel zal zich intensiever dan anders richten op de Nederlandse markt, aldus de woordvoerder.

Dat is precies wat de vakbonden beogen. De Abvakabo en Nu'91 zien in de Bredase mislukking opnieuw het bewijs dat veel beter kan worden geïnvesteerd in structurele maatregelen. Een hoger salaris bijvoorbeeld, of het aangaan van zogeheten moedercontracten voor herintredende verpleegkundigen met kinderen.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen verwacht dat de roep om buitenlands personeel in de nabije toekomst zal verstommen omdat geld beschikbaar is gekomen om extra personeel op te leiden. De eerste groep komt over ruim twee jaar op de arbeidsmarkt.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat de personeelsproblemen in de ziekenhuizen vergeleken bij andere sectoren in de zorg meevallen. Vorig jaar waren zo'n twaalfhonderd vacatures te vervullen. In ziekenhuizen werken in totaal bijna honderdduizend verpleegkundigen en verzorgenden.

Bij ongewijzigd beleid ontstaat in 2005 een personeelstekort van 2 procent. In de verpleeghuizen is dat 10 procent.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.