Veronica zoekt partner met geld

Veronica is op zoek naar een partner. De komende weken worden gesprekken gevoerd met SBS, met de Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Yorin) en met andere partijen....

Van onze verslaggever Gerard Reijn

Gedelegeerd commissaris Cees van Steijn zegt dat binnen een paar maanden duidelijk moet worden of er een samenwerking mogelijk is. 'Het gaat snel of het gaat niet.' Hij vindt dat Veronica nu nog een goede onderhandelingspositie heeft. 'We hebben nu nog mooie bezittingen, zoals een goed renderend blad. En we hebben nog een tiet met geld. '

Het televisie-avontuur dat Veronica in oktober begon, pakte duurder uit dan was ingeschat. 'We dachten dat we er per jaar 16 miljoen bij moesten leggen, maar denken nu dat dat wel 30 miljoen kan worden.' Van Steijn houdt bovendien rekening met een investering van 15 miljoen in één of twee FM-pakketten. Als dat doorgaat, 'moeten we aan het einde van het jaar nieuwe financieringsmiddelen zoeken'.

Van Steijn wil niet zeggen wat er gaat gebeuren als hij geen partner vindt. Op de mogelijkheid om weer met tv te stoppen, wil hij niet vooruitlopen. 'Dat moeten we dan beslissen.'

Veronica gaat zich richten op zijn kernactiviteiten: de uitgeverij, internet, radio en tv. 'Dat betekent dat zoiets als een brasserie in Amsterdam er niet meer bij past', verduidelijkt hij. Veronica was onder het oude bestuur bezig een grote horecagelegenheid op te zetten in de Amsterdamse binnenstad.

De samenwerking die Veronica zoekt, moet leiden tot een 'multimediaal bedrijf'. Dat wil zeggen dat de gezochte partner niet alleen geld moet inbrengen, maar ook activiteiten die bij Veronica passen. 'We hebben nu bijvoorbeeld een commerciële afdeling voor radio en tv die niet op sterkte is.' Hij ziet ook mogelijkheden om met radiobedrijven tot samenwerking te komen. Namen noemt Van Steijn niet, maar hij verwijst naar 'recente ontwikkelingen' in die bedrijfstak. Onlangs kocht John de Mol twee radiostations.

De Dienstenbond CNV dreigde vorige week nog met acties als Veronica geen duidelijkheid over financiën en plannen zou verschaffen. Of de bond nu tevreden is, is nog niet bekend.

Veronica begon afgelopen zaterdag met een nieuwe programmering, die vele malen duurder is dan de oude. Kijkerstrekker was de porno-serie 7 Lives xposed. Daar keken ongeveer 200 duizend mensen naar. Voor Veronica was dat een record.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden